Чи зумисно вбивають Львівську національну академію мистецтв?

Понеділок, 17 лютого 2020, 14:41
Нещодавно народні депутати України з партії «Європейська солідарність» звернули увагу львів’ян на те, що працівники та студенти Львівської національної академії мистецтв не отримують своєї заробітної плати та стипендії.
Чи зумисно вбивають Львівську національну академію мистецтв?

Відтак, на думку депутатів, ставиться запитання - чи зумисно вбивають Львівську національну академію мистецтв?

На календарі 15 лютого, а професорсько-викладацький колектив та працівники академії не отримали заробітної плати.  Це ж стосується виплати стипендій для студентів.  Причина в тому, що в грудні 2019 року при підготовці Державного бюджету України  прийнято рішення між міністерствами змінити підпорядкування академії від Міністерства освіти до Міністерства культури, молоді і спорту. ПАРАДОКС- вирішили, але не зробили....Досі немає рішення Уряду на таку зміну  підпорядкування. Мінкульт не може виплатити зарплати працівникам академії, а у Міністерстві освіти вже не закладено грошей на ці зарплати. А отже - близько 500 викладачів і працівників, 600 студентів лише Львівської національної академії мистецтв не отримують передбаченої законом заробітної плати і стипендії.

В такій ситуації перебуває і Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, Харківська державна академія дизайну і мистецтв та Закарпатська академія мистецтв».

Безчинство в галузі культури сьогоднішньої влади - це «намагання помститися інтелектуальній еліті за послідовну підтримку курсу України до ЄС та НАТО і боротьба ПРИМІТИВІЗМУ проти ІНТЕЛЕКТУ»

Депутати вимагають негайного відновлення фінансування мистецьких установ та розробляють спільний депутатський запит до Прем’єр-міністра України

comments powered by HyperComments