Львівського екс-головлікаря міської лікарні засудили за хабарництво

П'ятниця, 7 лютого 2020, 13:52
Вироком став штраф.
Львівського екс-головлікаря міської лікарні засудили за хабарництво

Залізничний районний суд Львова визнав винним у хабарництві колишнього головного лікарня 6-ї поліклініки Юрія Токарєва. Йому призначили покарання у вигляді 25,5 тис. грн штрафу та заборонили займати певні посади у закладах охорони здоров’я протягом року.

Про це пише ZAXID.NET.

У 2018 року до 6-ї поліклініки з заявою про працевлаштування звернувся ветеран АТО, йому повідомили про вакантні місця серед молодшого медичного персоналу та те, що питання про прийом на роботу вирішує головний лікар. Юрій Токарєв повідомив чоловіку, що зможе розглянути його питання не раніше жовтня.

На початку жовтня чоловік передзвонив головному лікарню і під час особистої зустрічі Юрій Токарєв запропонував «вирішити це питання» за 500 доларів (14 тис. грн). Частину коштів (100 доларів) ветеран АТО переказав Юрію Токарєву на рахунок у той же день, а решту суми мав передати 16 жовтня довіреній особі. Передача коштів, а також документів для працевлаштування, відбувалась на залізничному вокзалі.

Як повідомляли правоохоронці, після отримання хабара Юрій Токарєв та посередник пішли у гральний заклад, де їх і затримали.

За кілька годин після затримання Львівська міськрада повідомила, що Юрій Токарєв звільнився з займаної посади.

Під час судового засідання Юрій Токарєв повністю визнав свою провину.

Суддя Наталія Румілова визнала Юрія Токарєва винним у хабарництві та призначила покарання у вигляді 25,5 тис. грн штрафу з додатковим покаранням у вигляді позбавлення права обіймати посади чи займатися діяльністю в закладах охорони здоров`я, що пов`язані з виконанням адміністративно-розпорядчих функцій, строком на один рік.

 

comments powered by HyperComments