На Львівській митниці спіймали чотирьох нелегалів в причепі з яблуками

Неділя, 2 лютого 2020, 14:55
Про це повідомив начальник митниці Володимир Цабак.
На Львівській митниці спіймали чотирьох нелегалів в причепі з яблуками

 «Я завантажувався у Македонії. Завантажувався яблуками, які мав везти до Росії. Між завантаженням та опломбуванням фури у Македонії пройшло пів доби. Далі я поїхав за своїм маршрутом. Вже прибувши до України, зупинився на цій заправці, аби відпочити. Почув якісь дивні звуки з причепа. Постукав, у відповідь теж почув стукіт»,-розповідає водій фури, громадянин РФ. 
 

«Виникла підозра, що у напівпричепі можуть перебувати люди. Я дав доручення керівнику управління запобігання контрабанді Галицької митниці виїхати на місце, зірвати пломби, пересвідчитись в інформації».«Встановили, що у причепі був вантаж – яблука, які слідували до Росії, а зверху, на ящиках, перебували четверо осіб, поки що невстановлених. Вони перебували у важкому стані – чотири доби були у цьому напівпричепі. Ми відреагували максимально швидко, враховуючи, що не здійснювали ані митне оформлення, ані супровід вантажу. За оперативною інформацією, першого лютого близько третьої години ранку даний транспортний засіб перетнув державний кордон України через пункт пропуску Дяково, це зона діяльності Закарпатської митниці, і прямував через Білорусь до Росії. Хочу наголосити, за останні декілька років – це перший такий прецедент. Було викликано швидку медичну допомогу і слідчо-оперативну групу, яка далі буде проводити всі відповідні заходи», – заявив Цабак. 

«Ми розуміли, що, скоріш за все, це є нелегали, і що є загроза їхньому життю та здоров’ю. Ми не знали їх кількість, мотив. Розуміли, що можливо буде потрібно їх ловити або ж буде фізичний спротив. Водію було запропоновано відкрити причіп. Він самостійно відкрив, ззаду. Було помітно вантаж у ящиках, а зверху знаходився один громадян, не слов’янин. Побачили, що небезпеки нам немає, відкрили іншу дверку причепу, також побачили іще одного громадянина. Спробували встановити словесний контакт, вони нас не розуміли, а ми їх. Спілкувались жестами. Було встановлено, що їх четверо. Ми допомогли їм спуститись, їх оглянули медики, працівники поліції їм купили каву та харчі, аби вони, як мінімум, відігрілись», – розповів журналістам ІП «Діло» заступник командира третього батальйону патрульної поліції Львівщини Андрій Пушкар.

comments powered by HyperComments