Львівська ОДА хоче якомога швидше розподілити 360 000 гривень з ДФРР на округи Дубневичів

Середа, 15 січня 2020, 18:46
Рішення моєуть прийняти до кінця січня.
Львівська ОДА хоче якомога швидше розподілити 360 000 гривень з ДФРР на округи Дубневичів

«Є бачення Мінрегіону у 2020 році зменшити розпорошення коштів, щоби усі об’єкти були пускові. На Львівщині близько є 37 об’єктів, які плануємо фінансувати у 2020 році. Щоб ви зрозуміли, в області є 190 довгобудів на майже 6 млрд грн. А ресурс, який область отримає на цей рік – 360 млн грн. Розділити 360 млн грн на всі 190 довгобудів – важко», – пояснив ZAXID.net співголова комісії з розподілу коштів ДФРР Лозинський. Він не бачить нічого поганого у тому, що значна частка коштів знову перепаде згаданим районам з округів братів Дубневичів. Усе через те, каже він, що ці райони більш активні, ніж інші.

«Є райони більш активні і природньо, що у них є більше проектів, які можуть реалізовуватися, а є такі, які подають два-три чи п’ять і потім кажуть, що у них немає [профінансованих] проектів», – аргументує Лозинський.

«Якщо говорити про розподілення коштів по районах, то, мабуть, зараз буде збережений невеличкий дисбаланс. Ми будемо завершувати ті об’єкти, які розпочалися. Мені видається, що не потрібно витримувати комуністичну політику, що давайте поділимо всім порівну. Давайте завершимо те, що розпочали, а тоді будемо дивитися», – погоджується з позицією Лозинського Степан Куйбіда, т.в.о директора  департаменту економічної політики ЛОДА.

Ситуація цікава тим, що хоч такий поспіх і пояснюють боязню того, що кошти не встигнуть реалізувати на проєкти, але в ЛОДА навіть немає керівника. Також скасовано конкурси на розподіл коштів, їх роздадуть за перехідними проєктами минулих років, тобто ситуація з розподілом грошей буде ідентична. 
 

«Я не маю інформації, що він буде призначений. Те, що якась кандидатура пройшла погодження у Кабміні – це не зобов’язує президента призначити голову ЛОДА», – вважає Степан Куйбіда. При цьому він відмовився надати список «перехідних об’єктів», на які планують скерувати кошти, пояснивши, що він буде оприлюднений лише після затвердження комісією з розподілу коштів ДФРР.

Дедлайн для ЛОДА - кінець січня, хоча може бути й раніше. 11 січня комісія вже збиралася, але рішення не прийняла через спротив окремих її членів.

Нагадаємо, кошти з ДФРР надаються районам з 2015. З того ж часу понад 40% коштів отримують вотчини Дубневичів і перспектив для зміни тенденції не видно.

 

 

 

 

 


 

 

comments powered by HyperComments