На Львівській митниці кілометрові черги

Неділя, 22 грудня 2019, 17:31
У неділю, 22 грудня, у Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби, повідомили про значне ускладнення руху на польсько-українському кордоні.
На Львівській митниці кілометрові черги

Черги почали утворюватися зі сторони Польщі на в’їзді до України ще перед вихідними. Зараз найбільша кількість автомобілів та автобусів очікує на оформлення перед пунктами пропуску «Краківець-Корчова» та «Шегині-Медика». Про це пише ZAXID.NET.

Люди, які намагаються заїхати до України повідомляють у Facebook, що автомобілі вже кілька днів стоять у кілометрових чергах. Це і легкові авто і вантажівки.

Томаш Барт написав у групі «Granica / Кордон PL – UA» в Facebook, що у пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» черга з легкових авто сягає 4 кілометри, а вантажівок – 11 км.

Черги почали утворюватися ще перед вихідними і лише з польської сторони. Прикордонна служба Польщі запевняє, що у чергах винуваті зміни до українського законодавства щодо ввезення вживаних авто.

«Ситуація не залежить від прикордонної служби і викликана, серед іншого, накопиченням вживаних автомобілів, які були придбані в ЄС для експорту в Україну. Це результат змін в українських митних правилах щодо транспортних засобів, що ввозяться з-за кордону, які набудуть чинності з початку наступного року. Тривалі терміни очікування також пов'язані зі змінами в роботі податкових та митних служб України, які набули чинності 8 грудня цього року, та безпосередньо впливають на обслуговування прикордонного руху з українського боку кордону», – повідомила Прикордонна служба Польщі.

Натомість українські прикордонники називають причиною такого накопичення автомобілів наближення новорічних свят.

comments powered by HyperComments