ДБР повідомило про підозру керівникам Львівської митниці

Неділя, 22 грудня 2019, 11:27
Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру у зловживанні владою двом головним державним інспекторам митного поста «Західний» та державному інспектору відділу адміністрування митних платежів Львівської митниці ДФС.
ДБР повідомило про підозру керівникам Львівської митниці

Як повідомляють у ДБР, посадовці у змові з підприємцями налагодили злочинну схему розмитнення  вантажних автомобілів марки «MAN» на територію України через митний пост «Західний» із заниженням митної вартості; підозрювані не перевіряли відомостей, що містяться у документах, які підтверджують митну вартість іноземних вантажівок та ігнорували повідомлення автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор».

Внаслідок дій митників нарахування митних платежів проводилося за значно заниженою ставкою, через що державний бюджет недоотримав понад 2 мільйони гривень.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

comments powered by HyperComments