На Львівщині «чорні лісоруби» знищували дерева на території майбутнього національного парку

Середа, 18 грудня 2019, 17:57
На ділянці КП «Галсільліс» в Старосамбірському районі Львівської області біля села Галівка виявлено масову вирубку дерев.
На Львівщині «чорні лісоруби» знищували дерева на території майбутнього національного парку

Про це пише ІП Діло з посиланням на інформацію місцевого активіста Василя Курія, яку він розмістив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, зловмисники випалювали пеньки та заливали мазутом, а дерева волоком тягли між селами. На думку активіста, злочин такого масштабу покриває місцева влада та правоохоронні органи.

«Повідомив поліцію, окрім заяви про незаконну вирубку, написав заяву про погрози (є підстава). Звертаюся до всіх, хто може хоч якось вплинути, допоможіть, лісову мафію самому не здолати!», - сказав він.

Довідка: На цій території планують створити природний національний парк «Королівські бескиди».

Нагадаємо, Володимир Зеленський 19 листопада підписав закон про заборону суцільної вирубки лісів в Карпатах. Законом забороняється будь-яке суцільне вирубування дерев, зокрема й санітарні рубки. Закон відновлює мораторій на суцільну вирубку лісу у Карпатах, який діяв до 2011 року. Відповідно до законодавчих змін, які передбачено цим законопроектом, стане можливим проводити тільки вибіркові рубки головного користування та вибіркові рубки формування і оздоровлення лісів у ялицево-букових деревостанах на крутих схилах у лісах Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей.

Нагадаємо також, що за даними ZAXID.NET на початку грудня працівники Західного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з слідчими ДБР провели обшуки у трьох містах Львівщини у справі незаконної вирубки деревини на експорт, повідомляв ZAXID.NET.

«Розслідування проводиться стосовно можливих неправомірних дій службових осіб Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, які за попередньою змовою із лісогосподарськими підприємствами Львівської області здійснювали вирубку деревини на експорт», — зазначено у повідомленні прес-служби Держприкордонслужби України.

Під час обшуків, які провели у Львові, Стрию та Славському, вилучили службову документацію щодо вирубки, обліку та реалізації деревини для експорту за межі України.

comments powered by HyperComments