Проїзд пільговиків у маршрутках під питанням: Перевізники і ЛОДА не дійшли згоди

Вівторок, 17 грудня 2019, 16:57
Перевезення громадян пільгових категорій у міських і приміських маршрутках на Львівщині обсудили на зустрічі представників компаній-перевізників та заступника голови ЛОДА Тараса Греня.
Проїзд пільговиків у маршрутках під питанням: Перевізники і ЛОДА не дійшли згоди

Як повідомляє 4studio, учасники зустрічі не змогли винайти компроміс щодо даного питання.

«Головним каменем спотикання є монетизація пільг на проїзд та механізм впровадження змін, який би дозволив врегулювати ситуацію з перевезеннями та вічним незадоволенням перевізників стосовно «збитковості їхнього бізнесу», - йдеться у повідомлені.

Зараз йде обговорення можливості впровадження адресної допомоги тим категоріям громадян, які згідно з законом України мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті.

Нагадаємо, 27 листопада у Львові відбулися громадські слухання на тему «Перегляд тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування на регулярних автобусних маршрутах м. Львова».

За словами представників перевізників, на кожну тисячу платних пасажирів сьогодні припадає приблизно 450−500 пільговиків, відтак підвищення вартості проїзду посприяє покращенню якості перевезень у місті.

«Пропонуємо підняти тариф на проїзд до 8 грн і забезпечити повне фінансування перевезень пільгових категорій громадян; залишити право пільгового проїзду виключно пенсіонерам за віком і затвердити право пільгового проїзду пенсіонерам за віком в робочі дні з 10.00 год і до 16.00 год і після 20.00 год. А також залишити право пільгового проїзду учням загально-освітніх шкіл лише під час навчального процесу», — доповів Ігор Самардак, голова правління «АТП-14630».
У результаті голосування рішення щодо перегляду не було прийняте, оскільки з 94 зареєстрованих 43 проголосувало «за», а 37 проти.
 

comments powered by HyperComments