У Львові мерія встановила монополію на ритуальні послуги

Неділя, 15 грудня 2019, 21:16
Про це рощповіла львівська активістка.
У Львові мерія встановила монополію на ритуальні послуги

Ірина Юзик, громадська активістка та львів'янка, розповіла про схеми ритуальних перевезень.

"А ви знаєте, що у Львові, щоб доставити гріб на Голосківське, Янівське та Сихівське кладовище, треба неодмінно замовляти транспорт ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг»?

За 1347 грн. вам запропонують старий пазик для труни і десятка рідні.

Приватна фірма запропонує вам для такого мерседес за 1200 грн. Але приватну фірму не пустять на саме кладовище. Або витягай труну і далі пішки. Або оплачуй трансферні послуги ЛКП і показуй цю квитанцію на вході – тоді впустять, користуєшся ти тими послугами чи ні.

Дехто так і робить – трансфер бере свій, але не потрібні послуги ЛКП оплачує. Ну щоб пропустили. Місце під поховання - це окремо і само собою, але цього не достатньо.

Якщо ви маєте свій бусик, його теж не пропустять.

«Пропускаємо на кладовище лише ті фірми, з якими у нас є договір», - сказали мені в ЛКП. «А можна перелік фірм?» - уточнила я. «Та нащо вам той перелік, чим Вам не підходить наш транспорт?» - відказали мені.

Я не знаю чи є там реально підписані договори з реальними фірмами - письмовий запит не робила. За інформацією від приватників – ні, нема. І не комунальних перевізників зупиняють перед воротами кладовищ. І приватний бусик теж. Мусиш оплатити трансфер ЛКП і не інакше.

comments powered by HyperComments