НК Львівщини проти продажу землі

Вівторок, 12 листопада 2019, 19:36
Сьогодні Національний Корпус спільно з фермерами з Всеукраїнської аграрної ради вийшов на протест проти земельної псевдореформи під Верховну Раду.
НК Львівщини проти продажу землі

Ми вимагали продовження мораторію на продаж ділянок сільськогосподарського призначення.
На щастя, Верховна Рада відклала розгляд небезпечного законопроекту, який під виглядом "відкриття ринку землі" дозволить олігархату монополізувати аграрну сферу, а транснаціональним корпораціям через підставних осіб заволодіти стратегічним ресурсом України.
Поспіх чинної влади у надважливому питанні та нехтування думкою більшості українців учергове свідчить про зневагу до національних інтересів.

Зауважимо, що ми не не принципові противники ринку землі. Безумовно, в Україні має діяти система, що дозволить господарям сільськогосподарських ділянок реалізовувати своє право розпоряджатися власністю.
Однак, попередньо мають бути створені належні умови: впорядкування земельного кадастру, розробка ефективних правових механізмів, формулювання цілісної стратегії розвитку національного фермерства замість посилення монополій. Найголовніше: повинна завершитись російсько-українська війна, яка апріорі знижує вартість землі в нашій державі, відновлено суверенітет над усією територією країни, а захисника Батьківщина мають одержати свої ділянки. Лише після стабілізації політичної та соціально-економічної ситуації доцільно вести мову про зняття мораторію на продаж землі.
Натомість, в нинішніх реаліях запуск земельного ринку абсолютно не на часі.

Намагання форсовано запровадити "ринок землі" в пропонованому вигляді загрожує катастрофічними наслідками. Наразі завдяки активній позиції націоналістів та фермерів реалізація псевдореформи призупинена. Однак, керівництво державу надалі намагатиметься проштовхнути небезпечну ініціативу. Тож, ми триматемомо руку на пульсі.
Націоналісти рішуче протидіятимуть спробам впровадження деструктивної псевдореформи.
Ні продажу України!

comments powered by HyperComments