Для активну НК Львівщини провели лекцію про Визвольні змагання

П'ятниця, 22 листопада 2019, 14:57
Лекцію провів Назар Косенко.
Для активну НК Львівщини провели лекцію про Визвольні змагання

Учора з нагоди 102-річниці проголошення УНР в рамках загальних зборів активу Національного Корпусу Львівщини відбулась змістовна лекція про добу перших визвольних змагань.
На прикладі долі Петра Болбочана історик Назар Косенко розкрив особливості драматичної епохи Української Революції 1917-1921 р.р. Героїчний полководець вписав своє ім'я в історію нашої Нації завдяки особистій мужності, пасіонарності, відвазі та патріотизму. Його сміливо можна назвати одним з найяскравіших Велетів Духу перших визвольних змагань.

На жаль, визволитель Лівобережжя, Степової України та Криму Петро Болбочан не зумів повністю послужити українській справі. Вузькомислячий соціалістичний провід спершу поставив хрест на його військовій кар'єрі, а згодом позбавив життя. Трагічна доля Петро Болбочана дає відповідь на питання чому 100 років тому українці не зуміли реалізувати свої національні прагнення.
Недолуге керівництво держави не склало іспит історії, нівелюючи своєю бездарністю військові звитяги найкращих синів України.

comments powered by HyperComments