Інтерв`ю голови Західного терену НК

Середа, 27 листопада 2019, 14:43
Інтерв`ю записане ресурсом Цинічний Львів.
Інтерв`ю голови Західного терену НК

Нещодавно у Львові політична партія «Національний Корпус» презентувала свою новостворену структурну одиницю – Західний терен. До її складу увійшли осередки та ініціативні групи Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Журналісту “Цинічного Львова” вдалося поспілкуватися з націоналістом.

Західний Терен очолив політв’язень режиму Януковича, екс-заступник командира полку «Азов» Сергій Бевз. У 2011-му він на два з половиною роки сів у лук’янівське СІЗО – тодішня влада звинуватила його у «тероризмі».

-Розкажіть для початку про себе

Вчився я у Київському національному економічному університеті за спеціальністю фінансовий менеджмент, потім працював в компанії з управління активами, після чого почав займатися громадською та політичною діяльністю. У 2007 я розпочав свою роботу в київському осередку організації “Патріот України”, яку на всеукраїнському рівні очолював Андрій Білецький. У 2010 році я був обраний депутатом Васильківської міської ради, що у Київській області. У 2011 році режимом Віктора Януковича я був визнаний “васильківським терористом”, тому наступні два з половиною роки провів у Київському слідчому ізоляторі. Після втечі президента був звільнений та за рік виправданий. А вже у червні 2014 року пішов у батальйон “Київ-2”, в яком пробув до березня, після чого перевівся до полку “Азов”, де служив до січня цього року. Тепер же я опинився у “Національному Корпусі”.

Андрій Білецький запропонував мені очолити новостворений терен під назвою “Західний Терен”. Це міжобласне об’єднання осередків.

 -Розкажіть детальніше про ці зміни у структурі партії

Вони почалися більше року тому. Спершу був створений “Східний Терен”, який включав у себе кілька областей – Харківську, Сумську та неокуповані часини Донецької та Луганської. Влітку був створений “Південний Терен”, а тепер дійшла черга й до “Західного”, який має під собою Львівську, Тернопільська та Івано-Франківську області. За деякий час буде включено також Закарпатську, Чернівецьку та Хмельницьку.

-Як ставитися до ситуації навколо Формули Штайнмаєра?

Це питання радше політичне, ніж військове. Якщо повертатися до історії, то можна провести аналогію із Чехословаччиною, Молдовою чи Грузією, де  поступки Росії не допомогли. Вона досягла своєї основної мети – країни паралізовані, зараз вони, в принципі, знаходяться в орбіті РФ.

Мета цієї війни для агресора, в першу чергу, зупинити розвиток України, залишити її й надалі маріонеткою Росії.

-Наскільки для Вас, як військового, процес розведення військ є стратегічно неправильним ?

Він є злочинно неправильним, оскільки близько 30 населених пунктів вийдуть з-під контролю України. Звичайно, МВС запевняє, що будуть діяти поліцейські патрулі, Національна гвардія долучатиметься, але на прикладі попередніх сірих зон бачимо, що це, в принципі, територія без влади і життя, там зупиняється цивілізація – не виплачують пенсії, не розслідують злочини, там ворог користується відсутністю будь-якої влади і поступово підбирає ці території під себе. Власне, в останні роки, ще перед приходом Зеленського, до попередньої влади прийшло розуміння, що це неправильно, і військовим все-таки дали добро поступово забирати ключові точки, які дозволяють контролювати й мінімізувати наші втрати. Тепер же ми можемо втратити кращі місця, будуть й жертви зі сторони українських воїнів. Якщо ми говоримо про пункти, які втрачаємо, мені як азовцю ріже вухо те, що Павлопіль та Широкіне знову стануть сірою зоною, а це населені пункти, які були звільнені у 2015-му і тримання яких оберігало Маріуполь із населенням 500 тисяч від обстрілів зі сторони сепаратистів.

-Зараз розводять сил у Золотому, потім у Петровську… Які будуть дії “Азовського руху”?

Нещодавно дня ми започаткували захід, який називається “Тур миру” – наші хлопці формують мобільні групи, які проїдуть населеними пунктами, що переходять у сіру зону. Там ми встановлюватимемо контакти, аби мати інформацію з першоджерел про те, що відбуватиметься, аби забезпечити безпеку тим громадянам, які будуть кинуті напризволяще.

-Розкажіть про перспективи “Західного Терену”

Зараз я займаюсь тим, що ознайомлююсь із обласними осередками та проблемами, що існують саме там. Є невирішені питання загальноукраїнські, які всім відомі, а є й такі, про які ти дізнаєшся лише якщо будеш на місці. “Національний Корпус” народився якраз із спайки волонтерів та ветеранів і, відповідно, після того, як ми зрозуміємо, чим можна поліпшити життя людей на місцевому рівні, будемо цим займатися та намагатися допомагати.

 

comments powered by HyperComments