Мешканці вулиць Вороного провалили громадські слухання

Неділя, 8 грудня 2019, 10:37
Про це, 6 грудня, повідомили у міськраді.
Мешканці вулиць Вороного провалили громадські слухання

На громадських слуханнях підтримали розроблення детального плану території, обмеженої вул. Вороного, вул. Руданського, вул. Ліста, вул. Коперника, пл. Міцкевича, просп. Шевченка та забудови ділянок: вул. Ліста, 6 та вул. Вороного, 4.

 

"Ініціаторами слухань виступили противники розробки нового планування. Однак, більшість учасників в процесі обговорення дійшли до висновку, що впорядковувати закинуті ділянки цього кварталу вкрай необхідно. Особливо львів’яни радили звернути увагу на покращення благоустрою, невпорядковане паркування, потребу в нових громадських просторах та проблеми зі збором сміття. До роботи громадського слухання долучилося більше півсотні небайдужих городян, а відповідне рішення ухвалено більшістю голосів. Реєстрація учасників громадського слухання проводилася на підставі документа, який посвідчує особу та дає можливість перевірити місце проживання та реєстрації або наявності у юридичної особи нерухомого майна на території м. Львова, щодо якої розглядалося питання (Галицький район м. Львова)", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, на місці де колись був дитячий майданчик, а зараз розміщена парковка для мешканців навколишніх будинків, хочуть збудувати новий готель.

Дане питання вже стало скандальним через пропозицію побудувати новий готель у центрі міста, замість обіцяної парковки.

«Йдеться про ділянку на вулиці Миколи Вороного. Зараз там невеличкий паркінг на 40 місць, яким користуються мешканці прилеглих будинків. Новий готель передбачає паркомісця лише для своїх гостей. За попереднім планом, там мали облаштувати кількарівневий паркінг, який би частково вирішив проблему паркування в центральній частині міста», - пишуть противники будівництва.За словами мешканців прилеглих вулиць, така любов мера до туристів і заробітку не лише аморальна, а й небезпечна. Адже, на їхню думку, новий готель може спричинити тріщини в прилеглих будівлях та просідання дороги поблизу майбутньої будівлі.

Дане питання вже кілька разів знімали з порядку денного сесії Львівської міськради.

Під час громадських слухань щодо цього питання, які тривали з 19 травня до 7 червня 2018 року, присутні мешканці проголосували проти будівництва. Мовляв, через нього старі будинки та стіни у квартирах потріскають.

«Сьогодні наш будинок на Вороного, 5 у критичному стані, має нерівні кути. А що буде тоді, коли на відстані всього 15 метрів від нього розпочнуть споруджувати готель? Чи зможемо ми, в разі чого, продати таку власність за ринковою ціною? Потрібно пам'ятати, що в центрі Львова також живуть люди, які хочуть комфорту», – вважають мешканки будинку Олександра Волкова та Юлія Старчук.

Відтак, через суперечки, питання вирішили відкласти до кращих часів.

comments powered by HyperComments