У Львові скасують пільговий проїзд у маршрутках

П'ятниця, 6 грудня 2019, 12:12
Усе через відсутність грошей на відшкодування таких перевезень.
У Львові скасують пільговий проїзд у маршрутках

Перевезення пільговиків може змінитися із 1 січня 2020 року. Через брак фінансування пільгових перевезень такі послуги надаватимуться обмежено. Про це повідомляє Львівське обласне відділення громадської організації "ВААП", пише SQ.

Перевізники звертаються до мешканців області про зміни в перевезеннях пільговиків. Звернення підписали керівники АТП Львівщини.

У зверненні зазначається, що з 2017 року державне фінансування пільговиків припинено. Ці зобов'язання перекладено на органи місцевої влади та місцевого самоврядування. Проте на місцях фінансування надходило не в повному обсязі, а у 2019 році депутати Львівської міської ради прийняли рішення "про відмову автотранспортним підприємствам у виділенні коштів в обласному бюджеті на компенсацію втрат від пільгових перевезень".

"Станом на сьогоднішній день органами місцевої влади не замовлена робота по наданню автотранспортними підприємствами послуг з пільгових перевезень у 2020 році, не сформовано замовлення по обсягах цих послуг і не заплановані кошти у місцевих бюджетах на оплату вказаних послуг", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим АТП повідомляють, що з 1 січня 2020 року на автобусних маршрутах приміського сполучення, які не виходять за межі окремого району, послуги з пільгових перевезень надаватимуться лише за умови наявності виділених коштів у місцевому бюджеті для оплати цих послуг в повному обсязі.

На автобусних маршрутах, які виходять за межі одного району та міжміського сполучення (замовником виступає Львівська обласна держадміністрація) послуги з пільгових перевезень надаватимуться лише за умови наявності виділених коштів в обласному бюджеті для оплати цих послуг в повному обсязі.

Якщо цього не буде зроблено, то з 1 січня 2020 року в автобусах приміського та міжміського сполучення припиняється перевезення пільгових перевезень. Всі пасажири оплачуватимуть 100% вартості проїзду

comments powered by HyperComments