Львівського курсанта УМВС звільнили від покарання за смертельне ДТП

Неділя, 24 листопада 2019, 18:38
Сколівський райсуд Львівської області звільнив від відбування покарання винуватця ДТП у с. Корчин, внаслідок якої загинула 17-річна дівчина. Курсанту львівського університету внутрішніх справ, який спричинив аварію, присудили два роки умовно.
Львівського курсанта УМВС звільнили від покарання за смертельне ДТП

 

Не ув'язнювати 20-річного винуватця ДТП попросила матір загиблої дівчини, про це пише ZAXID.NET.

ДТП у селі Корчин сталася вночі 29 квітня 2019 року. Близько 22:00 того дня 20-річний курсант, перевищивши швидкість, з'їхав на узбіччя, де стояли 17-річна дівчина та 19-річний хлопець. Дівчина внаслідок наїзду авто померла на місці події, а 19-річного хлопця у стані коми з відкритою черепно-мозковою травмою доставили до місцевої лікарні.

Під час судового засідання курсант визнав вину у скоєнні ДТП і попросив суворо не карати, оскільки він вибачився перед потерпілими і відшкодував їм матеріальну та моральну шкоду.

У вироку Сколівського райсуду також вказується, що матір загиблої дівчини відмовилась від претензій та попросила врахувати молодий вік курсанта і призначити йому покарання без позбавлення волі.

Суддя Андрій Брона визнав, що курсант вчинив тяжкий злочин, але оскільки він покаявся, сприяв встановленню всіх обставин ДТП та добровільно відшкодував шкоду, то вирок йому можна пом'якшити, встановивши умовне покарання.

Відтак замість чотирьох років ув'язнення суд призначив курсанту іспитовий термін у два роки, впродовж яких він має час від часу реєструватися в органах пробації і попереджати про зміну місця проживання. Окрім цього курсант має відшкодувати 18,5 тис. грн за проведені експертизи під час розслідування цієї ДТП. Якщо він порушить ці умови або вчинить новий кримінальний злочин, то буде змушений відсидіти за вчинену смертельну аварію усі чотири роки.

Додамо, що розслідуванням цієї справи займалося ДБР. Оскільки слідчі ДБР підозрювали, що курсант має знайомих серед правоохоронців і може перешкоджати розслідуванню, йому встановили запобіжний захід – арешт із правом вийти під заставу в 154 тис. грн. Цю заставу за курсанта заплатили за кілька днів після ДТП, тож досі він перебував на волі

comments powered by HyperComments