Міськрада просуває план знищення історичного Львова, -активісти

Середа, 13 листопада 2019, 13:08
Вчора, 12 листопада, о 18:00 год відбудеться представлення науково-проектної документації «Історико-архітектурний опорний план м. Львова» розроблений Підприємством об’єднання громадян «Інститут культурної спадщини» Всеукраїнської Ради з охорони культурної спадщини депутатському корпусу Львівської міської ради.
Міськрада просуває план знищення історичного Львова,  -активісти

Активістка громадської ініціативи «Народна дія», доцентка Львівської Національної академії мистецтв Олеся Дацко вважає, що прийняття цього історико-аріхтектурного опорного плану дасть усі можливості для подальших незаконних забудов у Львові.

72126865 424259204902189 2522081512917041152 o 1"Нині буде спроба № 3 поховати історичний Львів. Втретє будуть просувати історико-аріхтектурний опорний план, в якому узанюється нищення історичного Львова, немає практично нічого зі справжнього Львова. І це буде офіційна історія Львова.

План:

- в якому немає навіть належних описів об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Львів - ансамбль історичного центру".
- в якому немає згадки, що у 1975 році у Льові було створено державний історико-архітектурнй заповідник, який і став об'єктом спадщини ЮНЕСКО
- в якому не відображена історія Львова, персоналій тих, які формували Львів як українське місто. Складається враження, що історичну записку писали з Вікіпедії.
- в якому немає відображено земель історико-культурного призначення. І за стільки часу не виконано рішення суду у справі 813/716/16, яким зобов'язано усі землі в межах історичного ареалу віднести до земель історико-культрного призначення не виконано, бо Ліля Онищенко цього рішення суду просто розробникам не надала.
- в якому немає відображено охоронних зон пам'яток, Карл! То нащо вони той план взагалі розробляли?
- де правові режими охорони дозволяють забудовувати і нищити ВСЕ!

Та читайте самі: ось тут можна переглянути сам план. Чи вносили в нього якісь зміни? Не знаю. Ніде цього не оприлюднено. А тут вимоги, які мають бути до такого документі. Землі історико-культурного призначення там мають бути відображені. 

Кому цікаво, може прочитати завдання на проектування. Виявляється, замість забезпечити розробку всього ІАОП в повному обсязі, це Лілія Онищенко замовила 6 охоронних зон, замість окремих зон пам'яток. Мало того, це вона замовила лише 500 обєктів до внесення в реєстр. А їх за радянських часів у Львові було близько 3000.

Питання, чому цей план представляють лише депутатам. Прості смертні - то не люди?! І їх це не стосується? Це лютий треш!  Назва цього плану "як поховати історичний Львів". В них агонія. Їм терба узанити нищення Львова!" - пише Олеся Дацко на своїй сторінці у Фейсбуку.

Засідання відбудеться у приміщенні Управління туризму, м. Львів, вул. Руська, 20.

comments powered by HyperComments