Ганущин протягнув в поліцейську комісію фейкових активістів та учасників корупційних схем

Неділя, 3 листопада 2019, 09:27
Про це пише Ігор Зінкевич.
Ганущин протягнув в поліцейську комісію фейкових активістів та учасників корупційних схем

"До мене звернулася журналістка Віка Балицька з питанням чи у ГО Варта 1 є такий член як Богдан Микич. Оскільки він обраний Львівською обласною радою як член поліцейської комісії, яка набиратиме людей у поліцію. На сайті обласної ради я знайшов відповідне рішення сесії від 20.10, за яке проголосувало 69 депутатів. Там справді вказано, що даний чоловік є начебто членом ГО Варти1. Так от, мені як керівнику ГО Варта 1 не знайома людина Богдан Микич. Він ніколи не був членом нашої організації. Я прикро вражений, що ніхто з депутатів не подзвонив і не запитав мене чи є в громадській організації Варта 1 такий член.

Більше того, я пошукав в неті інформацію про цього представника громадськості. В рішенні облради написано, що він член «Благодійного фонду Центральної ради сотень майдану України», але в благодійному фонді є власники (а не члени) - серед них він не значиться.
Також в рішенні облради вказано, що Богдан Микич є членом правління ГО Всеукраїнська Координаційна рада Майдану - в загальноукраїнському реєстрі громадських об’єднань написано, що там є голова і нема ніякого правління.
В Інтернеті я знайшов інформацію, що Б.Микич є засновником фірми ТОВ «Арстрейд», яка займається залізною рудою і її співвласником є офшорна компанія з Кіпру. За даними «Наші гроші» в цієї фірми «Енергоатом» в 2013 році купив по завищених цінах пожежні машини.
В мене питання до депутатів облради , як вони проголосували за людину, яка видала себе за члена Варти 1 і, судячи з усього, має сумнівне відношення до вказаних організацій??? Хоча на відео з сесії облради чути як голова Олександр Ганущин нашвидкоруч ставить на голосування це питання і депутати не факт, що розуміють за кого голосують.
До речі, другий проголосований член Андрій Виприцьких є профспілковим поліцейським діячем, але голова облради перед голосуванням каже депутатам, що він профспілковий діяч Львівелектротрансу...

Ми з громадськими активістами вимагаємо відмінити це рішення і оприлюднити прізвища всіх, хто подавався на конкурс для членства в поліцейській комісії. Бо то якась підстава і обман людей".

comments powered by HyperComments