У Львівській мерії зізналися, що місто може залишитися без води

Вівторок, 29 жовтня 2019, 10:44
Про це заявив Олександр Одинець. в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.
У Львівській мерії зізналися, що місто може залишитися без води

Чиновник зізнався, що через вчорашній прорив водогону у Винниках, який постачав водою величезну частину Львова, мешканці окремих районів моуть залишитися без води. Проте біда не приходить одна - інші водогони теж аварійні та можуть вийти з ладу в будь-який час.

Перелік вулиць, які через Винниківську аварію можуть залишитися без води, Одинець назвав прямо.

"Це вулиці Стрілецька, Долинна, Тракт Глинянський,  Бігова, вулиці Франка – Коротка, – перелічив він. І додав, що саме на ці точки будуть скеровані зараз кошти і зусилля. Інвестиційна складова в тарифі на воду настільки мала, що не може забезпечити всі витрати, " – каже він.

В.о. директора ЛКП "Львіводоканал" Дмитро Ванькович заявив, що прорив Винниківського водогону закономірний і колись це мало трапитися.

"Цей водогін був побудований ще за радянської доби з неякісного матеріалу. Це стальний водогін, який зазнає корозії. Через що так часто стаються аварії. Проте, щоб замінити 20 км трубопроводу, потрібно 360 млн гривень. Яких, зрозуміло, у «Львівводоканалу» немає. Вже зараз терміново потрібно замінити 700 метрів водогону Винник-Довга та 500 метрів водогону Винники- Кривчиці. На це нам треба понад 20 млн гривень. Будемо клопотати перед депутатами про виділення коштів з міського бюджету, щоб не залишитися без води" – сказав Дмитро Ванькович.

 

comments powered by HyperComments