Львівський винзавод купив через офшорну фірму священик з-під Львова

Субота, 26 жовтня 2019, 08:28
Вартість майна склала 6 150 000 гривень.
Львівський винзавод купив через офшорну фірму священик з-під Львова

Сам аукціон, на якому за 3 дні провели сумнівні юридичні дії, завершився перемогою компанії, зареєстрованої у штаті Делавер, США. Власником компанії є парох села Кротошин Роман Яцик.

Львівська міська рада визнала аукціон аферою та заявила, що будь-яке будівництво на місці заводу незаконне.

З 2017 року майно заводу та його земля арештовані, підприємство ліквідується. За 2 роки бездіяльності ліквідатори та суди раптово почали діяти швидко – спершу зняли арешт, потім за тиждень ліквідували, а потім продали.

Ліквідатор державного підприємства не захотів пояснити, навіщо було так поспішати.

«Ну, я вже з вами розмовляв. Я зараз не маю як. Я розвантажую, тут своїми справами займаюся. Ви мені щось дзвоните, щось хитруєте якось, не розумію. Я вже вам сказав. Ну для чого це? Я зараз не маю як розмовляти, займаюся своїми справами», — телефоном розповів ліквідатор львівського винзаводу Ігор Шимчишин.

Сам новий власник ще не знає, що робитиме з заводом.

«Що робити? Тут думається. Тут є залучені багато розумів, вони думають, що застосувати, як буде краще для Львова, для громади, для суспільства. Тут є багато проектів, які на стадії... Скажемо так, в сирому вигляді», — каже Роман Яцик.

Долею колишнього винзаводу на Погулянці переймаються місцеві мешканці, які чи не щодня гуляють парком.

Львів’янка пані Ольга розповідає: «Уже заводу не буде, бо тут все розбите, все розграбоване. А хтось викупив, значить, тут якісь ресторани або готелі будуть. Ну, люди не є задоволені тим, що тут будуть якісь випивки чи там щось, бо тут діти ходять, гуляють, катаються». «Це краще, ніж якісь руїни, значно краще. Якщо буде якийсь ресторан, то буде хороша ідея», — додає львів’янка Софія, яка гуляє з дитиною.

У львівській міськраді стверджують: хоча винзавод тепер приватний, земля під ним і далі належить місту. І нового житлового комплексу на Погулянці бути не може.

«Ця земельна ділянка знаходиться в рекреаційній зоні. Позиція міської ради — там не може бути жодного будівництва житла. Ці ділянки є зарезервовані під використання у майбутньому для рекреаційних потреб. Ця позиція, ми сподіваємося, міської ради і наших депутатів залишиться незмінною», — пояснила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

comments powered by HyperComments