Фонтан "Кульбаба2, де знайшли давні фундаменти, не відновлюватимуть

Вівторок, 22 жовтня 2019, 20:09
Таке рішення прийняла консультативна рада.
Фонтан "Кульбаба2, де знайшли давні фундаменти, не відновлюватимуть

"2 жовтня, на розширеному засіданні консультативної ради при управлінні охорони історичного середовища було проведено обговорення, що має бути на місці фонтану «Кульбаба» — фонтану «Світезянка» і костелу? Були присутні археологи, представники громадськості. Ми хотіли спільно визначити як нам далі рухатися по цьому об’єкту.

Прийняті рішення: усі погодилися, що рештки-фрагменти костелу Воздвиження Чесного Хреста треба законсервувати до настання холодів і найближчим часом це буде зроблено. Далі опрацювати проект облаштування громадського простору, який охопить більшу територію. Громадський простір має бути загальнодоступним без навантаження кіосками, яких тут зараз багато.

У новому проекті необхідно передбачити ознакування храму в мощенні, встановити мініатюрний макет костелу з інформацією про храм і оточення.

Фонтан має право там бути, але не рекомендувати відновлення «Світезянки» чи «Кульбаби». «Кульбаба» переїде в музей «Територія терору». «Світезянка» могла би бути, але ця скульптура не збереглась. Тому фонтан буде інший. Який саме — буде пропонувати проектант у контексті всього простору.

Також будемо просити, щоб університет «Львівська політехніка» відремонтував фасади своїх корпусів, які виходять на цю територію і перебувають в поганому стані, зокрема балкон", — розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

DSC 7801

Як повідомив Андрій Зозуля, голова Галицької районної адміністрації, зараз готується технічне завдання для замовлення нового проекту по облаштуванню простору на пл. Галицька.

«Думаю, що цього року — на початку наступного буде виготовлено проект, і вже у 2020 році будемо його реалізовувати», — додав Андрій Зозуля.

comments powered by HyperComments