Власник машинок під Оперним побив прикордонника та уникнув покарання в суді

Понеділок, 21 жовтня 2019, 14:14
замість трьох років обмеження волі суд звільнив їх від відбування покарання з випробуванням, призначивши річний іспитовий термін.
Власник машинок під Оперним побив прикордонника та уникнув покарання в суді

Яворівський райсуд Львівщини визнав винними Михайла Каламуняка та його сина Тараса за напад на прикордонників у пункті пропуску «Краківець». 

13 лютого 2019 року через пункт пропуску «Краківець» Михайло та Тарас Каламуняки намагалися виїхати в Польщу на мікроавтобусі Mercedes Sprinter без міжнародного страхового сертифіката. У них виник конфлікт із прикордонником, під час якого вони вдарили правоохоронця кілька разів. Після цього Михайло та Тарас Каламуняки закрилися в своєму автомобілі, відмовляючись виходити. Після прибуття поліції прикордонники розбили скло авто, щоб затримати чоловіків.

Михайло Каламуняк є одним із підприємців, які здають в оренду скандальні машинки на площі перед Оперним театром у Львові. Діяльність атракціонів на цій площі заборонена ще від грудня 2015 року, однак підприємці постійно ігнорують цю заборону, здаючи електромашинки в оренду з під'їздів сусідніх будинків.

Унаслідок побиття лікарі діагностували у прикордонника закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забої м’яких тканин голови. Михайла та Тараса Каламуняків підозрювали у побитті працівника правоохоронного органу. У судовому засіданні Михайло та Тарас Каламуняки повністю визнали свою провину.

Суддя Яворівського райсуду Львівщини Наталія Кондратьєва визнала Михайла та Тараса Каламуняків винними в умисному заподіянні тілесних ушкоджень прикордоннику. Однак замість трьох років обмеження волі звільнила їх від відбування покарання з випробуванням, призначивши кожному по одному року іспитового терміну.

Протягом цього часу вони мають повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи чи навчання.

comments powered by HyperComments