За зняття недеторканості з Дубневича готові голосувати його колеги по групі «За майбутнє»

Неділя, 20 жовтня 2019, 13:30
Сам дубневич називає дії ГПУ «помстою».
За зняття недеторканості з Дубневича готові голосувати його колеги по групі «За майбутнє»

На комітеті з питань правоохоронної діяльності доповідає генеральний прокурор. Руслан Рябошапка каже депутатам: подання вже у вас, розбирайтеся. "Воно було зареєстроване, вчора було подане до парламенту. Де воно у вас в парламенті – це вже не до мене запитання. Є у нас підтвердження, що воно вже у Верховній Раді України", - наголосив керівник ГПУ. За його словами, до Дубневича є дві претензії – перша стосується недостовірного декларування, друга пов’язана із закупівлями для "Укрзалізниці".

Сам Дубневич каже, що про провадження проти себе дізнався з преси. Себе вважає невинуватим і жертвою помсти: "Я вважаю, що це політично вмотивоване рішення. Мені не раз передавали, так як і в минулій каденції передавали з Банкової, щоби я правильно голосував. Після того, як я не підтримав закон щодо реформування Верховоного суду – будь ласка".

Його колеги з депутатської групи "За майбутнє" підтверджують аргументи Дубневича, але якщо прокурори доведуть його причетність до корупційних злочинів, то навіть готові голосувати за зняття депутатської недоторканності. Але поки що в діях прокуратури бачать спроби тиску: "Очевидно, нас обурює ситуація, коли виявляється, що за результатами нашого не голосування або голосування раптом можна, як в старі добрі часи, як це було у попередні роки, можна дресирувати, вибачте на слові, депутатів".

 

comments powered by HyperComments