«Самопоміч не буде локальною львівською партією» — з’їзд у Києві (Фото)

Субота, 19 жовтня 2019, 13:24
«Політичне цунамі» залишило "Самопоміч" поза владою, проте ключові партійці залишилися, та зараз головне завдання для парті – збудувати команду.
«Самопоміч не буде локальною львівською партією» — з’їзд у Києві (Фото)

Про це заявив Олег Березюк, колишній голова фракції "Самопомочі" у Верховній Раді, відкриваючи з’їзд політичної сили у Києві

"Люди "Самопомочі" дивляться у майбутнє, і на сьогоднішньому з’їзді ми будемо планувати майбутнє нашої політичної сили. Позитивним підсумком останнього періоду є те, що в надзвичайно складних політичних умовах, які склались в Україні, політична сила "Самопоміч" залишилась собою і вижила, хоча плани наших недругів були зовсім інші. І те, що ми проводимо з’їзд, що маємо свої динамічні процеси – це ознака того, що політична сила є живою і працює", — наголосив екс-голова парламентської фракції партії.

Світлина від Об'єднання "Самопоміч".

Також Олег Березюк додав, що «політичне цунамі» залишило Самопоміч поза владою, проте ключові партійці залишилися, та зараз головне завдання – збудувати команду.

"Ми назвали свої помилки, але я вважаю їх помилками розвитку", - каже Березюк.

Як вже повідомлялось, сьогодні на з`їзді єдиною кандидатурою на посаду голови партії від Проводу буде Оксана Сироїд. Про це напередодні в інтерв`ю "Справжній Варті" повідомила голова Львівського обласного осередку "Самопомочі" Параска Дворянин.

"Ми не приховуємо, що Садовий складає повноваження. Ми готові були до того, це європейська заява лідера про намір скласти повноваження, аби дати дорогу молодим. "Самопоміч" — не популістична партія, принаймні ми намагаємося не бути такою, проте виборцям судити. Два тижні тому зібрався провід, на фінальній стадії ми обирали серед чотирьох кандидатур — була  обрана була Сироїд. Проте остаточний вибір — за партійцями".

За словами Дворянин, вибір проводу керувався тим, що лідер партії має бути самодостатнім та принциповим.

"Вона відвернула псевдопереворот, вона критикувала Формулу Штайнмаєра ще у 2015-му. Тоді усі боялися, а Оксана їздила у США та Європу та доводила, що Україна має свою формулу. І це — не Мінськ! Вона хороший конституціоналіст, та й живе у Києві", — додала Дворянин.

Також голова львівського обласного осередку заявила, що "Самопоміч" ніколи не стане локальною партією.

"Це неможливо, щоб "Самопоміч" стала регіональною. В нас на кожне засідання з різних областей приїжджає від 5 до 30 осіб. У нас сильні осередки в багатьох містах України, є тисячі партійців, тисячі депутатів міських, районних, обласних рад. Тому що б ми сказали їм? Що ми тут у Львові усі потрібні, а вони — ні?", — наголосила Дворянин.

 

 

comments powered by HyperComments