У Львові закривають дистадок через новобудову

Четвер, 17 жовтня 2019, 22:04
Рішення прийнято супроти ухвали Верховного Суду.
У Львові закривають дистадок через новобудову

"Куди дивиться комісія законності на чолі із Юлією Гвоздович?

Верховний суд: правильним є висновок суду апеляційної інстанції, що наявність вищерозглянутої забудови поблизу території ДДНЗ № 167 «Калинка», наражає учасників навчально-виховного процесу на підвищений ризик для життя та здоров`я.

Пит. № 20 порядку денного виконкому на 18 жовтня - тут цілий дитячий садок можуть закрити, узаконюють злочин, а голова комісії законності ні гу-гу! І всі решта ні гу-гу!

Чи може пан Андрій Шевців чи Андрій Дворакевич, як члени цієї славної депутатської комісії висловлять протест проти узаконення злочину на Струмок-Масарика, 7?

Чи хтось з вас нарешті підніме питання про професійну придатність Гелени Пайонкевич і самого Садового, і всіх решта членів організованого злочинного угрупування (яке дуже очевидно злагоджено дерибанить Львів, але правоПохоронні орагни навіть не пробують це досліджувати) чи їх неприховану корупцію? Може заяву про злочин подасть?

Якщо виконком , всупереч закону, рішенню Верховного суду і здорового глузду, таки затвердить Павлівські містобудівні 2014 року, то дитячий садок на вул. Масарика, 7 просто треба буде закрити, бо він не відповідатиме санітарним нормам!

72556361 3168204899918454 7284536246532046848 n72451575 3168204736585137 8073932264666300416 n73528762 3168205079918436 218646322499026944 nМало того, збудований без належних дозвільних документів будинок на 14 поверхів за цією скандальної адресою (наказ про містобудівні умови та обмеження зупинений рішенням суду ще у 2016 році, що автоматично зупиняло право на будівництво. Але під кришуванням всіх можливих органів і посадовців, прокуратури, забудовник таки будував собі і продавав квартири) уже несе загрозу дітям, що відвідують садок на Масарика, 7. І це встановлено рішенням Верховного суду!

То Гелена Пайонкевич не знає про це? Чи вона , багато років, куруючи це беззаконня (а всі в кулуарах ЛМР чітко кажуть – йдіть до Гелени Казимирівни), пропихає злочин , виносячи на затвердження виконкому незаконний наказ, очевидно не безсрібно!

Ну та, зараз Гелена Казимирівна приведе десятки обурених покупців квартир у тій клятій забудові і кричатиме, що де мають жити ці люди? Вона це вміє. Протоптана стежина по Б.Хмельницького 230 а.
Але злочин від цього нікуди не зникне!

А те, що і життя цих людей, які купили в тій нещасній будові квартири, теж під загрозою, вона чомусь промовчить!
І що під загрозою життя дітей в садку – теж як риба в рот води набрала!

Та ні, Гелено Казимирівно і Андрій Іванович! Це ви тим людям поясність, як ви допустили забудову, яка порушує права дітей? Як , знаючи , що на земельній ділянці проходять комунікації: газогін, теплотраса, червоні лінії, ви допустили її забудову!

І чому досі не провели розслідування злочинів Павліва і не стягнули з нього збитки за оцей будівельний бедлам! Ви ж обіцяли нам!

До відома: захищали права дітей і скасовували в судах Павлівський наказ про містобудівні умови та обмеження батьки дітей зі садка і громдські активісти Нароної дії Львів. З погрозами, переслідуваннями і судовими позовами проти нас! Представники Львівської міськради грудьми лягали за забудовника і Павліва!

То де депутати? Де Андрійванич? Який божиться, що всі діти будуть забезпечені садками? Вони пропихають злочинне рішення виконкому про узаконення зловину! І треба буде закрити садок!

Коротко з історії.

Сканадальне ТОВ «Розвиток нерухомості» взяло під будівництво землю на Озаркевича, 4а (лічниця Шептицького), архітектором проекту був син начальниці управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко – Данило Швець. Але мешканці таки відстояли пам’ятку історії і не дали забудувати. Замість покарати посадовців, що призвели до пошкодження пам’ятки і забудовника, взамін ділянки на Озаркевича 4а ТОВ «Розвиток нерухомості» дають аж дві земельні ділянки: на Струмок-Масарика, 7 та пр.Чорновола 67г.

Землеьна ділянка на вул. Струмок Масарика, 7 розташована впритул до дитячого садка «Калинка», адреса якого… Масарика, 7. Забудовник разом з міськрадою навіть адресу садка вкрав!

На земельній ділянці нічого не будували, бо там розташовані теплотраса, газова труб середнього тиску і т.д. Тобто це небезпечно!

Але доблесний «лицар» забудовників багаторічний начальник департаменту містобудування А.Павлів видав у грудні 2014 року наказ про містобудівні умови і обмеження забудови цієї землі, взагалі не заморочуючись наявністю на земельній ділянці комунікацій, їх охоронних зон. І взагалі навіть не згадавши про дитячий садок.

Тобто давши право ТОВ «Розвиток нерухомості» будувати в «чистому полі». За Наказом Павліва, нема нікого і нічого довкола такого бажаного будівництва на Струмок – Масарика,7. Бо якщо вказати – будувати не можна!

Мало того, у прийнятому потім плані зонування Шевченківського району ця багатостраждальна земельна ділянка відноситься до зони дошкільних і шкільних установ. І житло на ній будувати не можна! І цей зонінг досі чинний.
Містобудівною документацією не змінювалися схеми пролягання мереж ї їх охоронних зон. Ну бо здорова людина не дасть винести газову трубу середнього тиску під паркан дитячого садка! Відтепер і садок, і будинок – в охоронних зонах газової труби. Зі загрозою для життя і здоров’я одних і інших.

А ось Львівгаз далі дає схему пролягання газової труби – вона не перенесена. Хоча забудовник її сам переніс. Під паркан садочка!

Забудовник робив, що хотів. За зупинених містобудівних будував собі. Продавав квартири. І доблесний Андрійванич не звертався з екранів з попередженням, що ця будова незаконна! Тим часом батьки дітей і сусідні мешканці довели в судах, що будова незаконна!

І ось встановлено у серпні 2019 року остаточно Верховним судом – будова незаконна, містобудівні незаконні!

То притягуйте винних до відповідальності і захищайте права дітей! А не виносьтие цей злочин на виконком! Те, що в міськраді діє організоване злочинне угрупування про дерибану Львова і лобіювання інтересів забудовників – ми не сумніваємося. Від громадських активістів ми навіть заяву про ОЗУ подавали у правопохоронні органи. Але Андрійванич разом з Геленою Пайонкевич (яка готує проекти рішень і перевіряє їх зміст на предмет відповідності законодавству) і депутатами дали ВСІМ правопохоронним ораганам земельні ділянки, трохи квартир,. Щоб не заважали дебану!
Чи може знайдеться хоч один депутат чи посадовець з «яйцями», який таки зупинить те оргзлоичнне угрупування!
Заява про злочин до правоПохоронних органів написана нами!

Хоч, як там казала Юля Гвоздович, активісти замурзані, але в них чиста совість! На відсміну від вищеописаних помитих панів з ЛМР!

Та ось, читайте самі. Верховний суд чорним –по білому: Це означає, що суд апеляційної інстанції дійшов правильного висновку про те, що у розглядуваному випадку затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки здійснено неуповноваженою на те особою, а саме Департаментом містобудування ЛМР.

Окрім цього, зміст спірного наказу від 26 грудня 2014 року № 420 не у повній мірі відповідає вимогам Порядку надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07 липня 2011 року № 109.
Як встановлено, містобудівні умови та обмеження містять переважно посилання на нормативно-правові акти (державні будівельні норми, санітарно-гігієнічні правила), але не визначають реальних обмежень: наявності ДДНЗ № 167 «Калинка», відстаней від червоних ліній до планової забудови, режиму використання санітарно-охоронних зон поблизу котельні та бойлерної мікрорайону.

Крім того, як встановлено, 21 травня 2015 року ЛМР прийнято ухвалу № 4657 «Про затвердження містобудівної документації «План зонування території м. Львова (зонінг). Том 1. Частина 4, 5. Залізничний та Шевченківські райони», якою змінено цільове призначення орендованої третьою особою ТОВ «Розвиток нерухомості» земельної ділянки; остання віднесена до зони дитячих дошкільних установ та загальноосвітніх шкіл.
Зазначена обставина виникла після прийняття спірного наказу від 26 грудня 2014 року № 420, однак апеляційний суд цілком обґрунтовано взяв її до уваги, оскільки, поряд з іншими обставинами у справі, це також вказує наявність порушення прав позивача.

Таким чином, встановлені у цій справі обставини свідчать, що спірний наказ виданий неуповноваженою особою, не відповідає критеріям чіткості та передбачуваності; також саме на підставі цього наказу були розпочаті роботи по виготовленню робочого проекту та у подальшому проведені будівельні роботи.

У справі встановлено наявність елементів будівельних конструкцій - швелерів на території дошкільного закладу, які створюють небезпеку для життя та здоров`я учасників навчально-виховного процесу. Через наведені обставини скорочено життєвий простір, порушені права дітей на безпечні прогулянки ігровими майданчиками.
Окрім цього, заходи, виконані забудовником, зі сторони будівельного майданчика та сторони ДДНЗ № 167 «Калинка», не забезпечують запобігання подальшого зсуву ґрунту і руйнування споруд на території дошкільного закладу, а також безпечного перебування дітей на території начального закладу.

19 жовтня 2016 року третьою особою ДДНЗ № 167 «Калинка» видано наказ «Про безпеку дітей на ігрових майданчиках», яким з метою безпеки життєдіяльності тимчасово змінено місце прогулянок вихованців.
Отже, правильним є висновок суду апеляційної інстанції, що наявність вищерозглянутої забудови поблизу території ДДНЗ № 167 «Калинка», наражає учасників навчально-виховного процесу на підвищений ризик для життя та здоров`я.
Разом з тим, після затвердження містобудівних умов та обмежень відповідач і треті особи не вживали будь-яких заходів для приведення таких у відповідність до діючого законодавства, незважаючи на те, що у цій справі органам місцевого самоврядування було відомо про існуючі проблеми забудови. Також відповідач і треті особи мали можливість оцінити імовірну небезпеку такої забудови і вжити адекватних заходів для її попередження.

Сукупність вищеперерахованих обставин свідчить про порушення прав позивача, дитина якого відвідує ДДНЗ № 167 «Калинка», сім`я якого проживає у мікрорайоні, де ведеться спірне будівництво", - розповіла Лідія Конюх.

comments powered by HyperComments