Коли у Львові з’явиться е-квиток та скільки він коштуватиме?

Четвер, 17 жовтня 2019, 12:33
Коментарі чиновників та активістів різняться.
Коли у Львові з’явиться е-квиток та скільки він коштуватиме?

У дискусії на телеканалі «Перший Західний» взяли участь засновник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига, головний редактор «ГалІнфо» Андрій Мартинюк та радник Садового Андрій Білий.

За словами Товстиги, реально введення е-квитка є доцільним після доведення розміру парку громадського транспорту до 1000 одиниць при наявних 345. Найбільшу потребу місто має у великих автобусах – це 800 одиниць. Далі проблема є з трамваями – 120 одиниць, та з тролейбусами – 65, проте ще 50 уже в листопаді вийдуть на маршрути.

«Ми електронний квиток введемо, але львів’яни покращення не відчують, легше в автобусах не буде їздити, поки у нас не буде приблизно тисячу транспортних засобів», – наголошує Товстига.

Білий же заявив, що наступні 3 місяці розроблятимуть дизайн системи, а далі – 6-10 місяців монтажу.

«Далі йде монтаж. 6-10 місяців піде на монтаж. Паралельно система вимагатиме адаптації під наше місто. Також це система видачі пільгових карток. Перегляд маршрутної мережі і перегляд тарифної політики», – додав він.

«Станом на зараз питання електронного квитка чисто політичне. Міській владі до виборів не вигідне впровадження електронного квитка у Львові. Тому що це автоматично викликає підняття тарифів», – додає Андрій Маринюк, зауважуючи, що на його думку, раніше 2023 року ми не побачимо е-квитка в дії.

 Додамо, що на теперішні оцінки вартість е-квитка складатиме 12-15 гривень.

 

comments powered by HyperComments