Мальський зупинив ліквідацію львівського ОХМАТДИТу

Четвер, 10 жовтня 2019, 22:31
Голова ЛОДА Маркіян Мальський забракував ідею ЛОР щодо ліквідації львівського «ОХМАТДИТу» до моменту отримання обширної суспільної думки та консультацій з громадськістю.
Мальський зупинив ліквідацію львівського ОХМАТДИТу

З відповідним зверненням він звернувся до Ганущина.

"Шановні колеги, враховуючи суспільну важливість та невідповідність інформації щодо можливої ліквідації КЗ ЛОР «ОХМАТДИТ» відкликаю проєкт рішення «Про удосконалення надання медичної допомоги дитячому населенню у Львівській області». Закликаю експертне середовище до широкої дискусії з цього питання для вироблення спільної та чіткої позиції", - написав Мальський.

Зауважимо, що з вересня цього року у середовищі депутатів ЛОР ходять дискусії щодо ліквідації чи докорінної реорганізації (з ймовірною зміною спрямованості закладу) ОХМАТДИТу та переведення пацієнтів у дитячий медцентр на Дністерській.

Чиновники апелюють питанням економії, натомість громадськість вбачає у ідеї корупційну схему братів Дубневичів.

 «На засідання комісії, яка вирішувала питання про закриття лікарні, не запросили ні представників ОХМАТДИТу, ні Чорнобильської лікарні. До участі в обговоренні питання ліквідації/приєднання лікарні взяли троє осіб з інших медичних установ. Голова ЛОДА Маркіян Мальський поставив свій підпис під проектом. Ліквідацію ОХМАТДИТу підтримали всі присутні шість членів комісії. Були тривалі неодноразові обіцянки чиновників не звільняти нікого з працівників ОХМАТДИТу. Сьогодні представник Управління майном спільної власності заявив, що після приєднання/ліквідації усі працівники ОХМАТДИТу будуть звільнені й надалі прийматимуться знову!» – обурюється лікар-невролог лікарні, голова вільних профспілок Василь Штибель.

Працівники ОХМАТДИТу кажуть, що чутки про закриття лікарні з’явилися ще, коли головним лікарем була Мар’яна Возниця.

«Коли вона пішла на вищу посаду, ці чутки вилилися у реальність. Але як можна закривати заклад, коли сюди на лікування привозять дітей з пів України? Кажуть, усіх пацієнтів переведуть у Чорнобильську лікарню. Там зараз наплив хворих діток, у нас – теж. Уявляєте, що буде робитися, коли усіх звести в одну лікарню? Правда, поряд з державною лікарнею є ще приватна. Мабуть, усі, кому відмовлять у Чорнобильській, підуть туди. Нам обіцяють, що побудують нову лікарню. Але поки грошей на це нема. Мовляв, приміщення ОХМАТДИТу продадуть – за вилучені кошти побудують», – розповідає LMN одна з лікарів ОХМАТДИТу, просить не називати її.

Таке рішення ЛОР обурило мешканців області. Своє ставлення до такого вчинку вони виклали у соцмережах.

«Ганебне явище, коли працівник медицини приймає рішення про ліквідацію медичного закладу. Не думаю, що там не проглядують вуха Дубневичів, бо саме через гірку вони планували будувати готельний комплекс, а тут – на тобі – готовий вже стоїть!», – написав у Facebook Андрій Соколов.

Ірина Микичак, директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА, на це рішення має своє бачення.

«Розуміємо, що колись створення двох дитячих лікарень було досить штучним рішенням. У медичному середовищі давно говоримо, що треба об’єднати їх. Паралельно ми починаємо готувати проект будівництва нової сучасної дитячої лікарні, у яку, власне, переміститься уся ця структура. Ми хочемо створити єдиний потужний центр медицини дитинства», – каже вона.

comments powered by HyperComments