У Львові затримали фіскала, який торгував самогоном

Неділя, 6 жовтня 2019, 16:26
Слідчі ДБР затримали начальника відділу одного з районних управлінь Головного управління Державної податкової служби у Львівській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди від підприємця.
У Львові затримали фіскала, який торгував самогоном

Фіскал вимагав у підприємця придбати 1000 одиниць підробленої горілки для подальшої реалізації, а також 300 доларів зверху за невтручання у діяльність підприємця.

Відбулося затримання податківця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди.

Вилучено:                         

- неправомірну вигоду в сумі 51 тис. грн та 300 доларів США;

- 50 ящиків алкогольних напоїв, тютюнові вироби невідомого походження та грошові кошти в сумі 5 тис. доларів США, 1000 злотих та понад 12 тис. грн.

Слідчі ДБР перевіряють причетність інших службових осіб ГУ Державної податкової служби у Львівській області до вказаної протиправної діяльності.

Наразі затриманому повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання податківцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.

05.10.4 0Кваліфікація:

- прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України);

- виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору, голографічних захисних елементів (ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України)

- придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв (ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України).

 

comments powered by HyperComments