У Львові добудували громадський простір

Середа, 2 жовтня 2019, 22:52
Йдеться про Сихівський район міста.
У Львові добудували громадський простір

Цього року ми завершили облаштування громадського простору на вул. Гашека, та, фактично, завершили роботи з капітального ремонту та облаштування бульвару на пр. Червоної Калини, 121−125. Тут ми встановили якісне освітлення, висадили нові зелені насадження, встановили вуличні меблі, замостили плиткою ФЕМ центральну алею, облаштували зручний заїзд для людей на візочках і матерів із колясками та постелили тактильну плитку. Вартість робіт — 4 млн 100 тис грн. Виконувала роботи підрядна організація ТОВ „Альтбуд-ЛВ“. За пропозицією мешканців також облаштуємо кілька перил на сходах», — повідомила голова Сихівської РА Галина Гладяк.

 MYL1738 MYL2067Зокрема, на пр. Червоної Калини, 121−125 провели такі роботи:

— влаштування тротуару плиткою ФЕМ та пандуса — 1180 м2;

— влаштування поручнів пандуса — 120 м;

— влаштування водозбирального рівчака -125 м2;

— влаштування траншеї водовідведення та прокладання труб — 110 м;

— встановлення водовідвідних колодязів «Стандартпарк» — 3 шт;

— влаштування опор з освітлення — 21 шт;

— влаштування газонів — 640 м2;

— висадка дерев — 17 шт;

— висадка кущів — 430 шт;

— влаштування вуличних меблів (лавочки, крісла) — 26 шт;

— влаштування велостійок — 8 шт;

— влаштування смітників — 10 шт.

 MYL1752«Перед початком робіт ЛМКП «Львівводоканал» замінив водопровід, діаметром 200 мм. Підрядник швидко впорався. Навесні плануємо ще раз підправити благоустрій і засіяти траву.

Цей проект був розроблений за ініціативи мешканців. Оскільки поруч — кінцева трамвайна зупинка, то коли запустили трамвай, то в мешканців прилеглих будинків виникла необхідність зручного проходу до трамвая. І це стало поштовхом до розробки проекту. Розробив його Інститут просторового розвитку. Також уже маємо розроблений проект на облаштування аналогічного простору на пр. Червоної Калини 106−108. Це буде дзеркальне відображення цього простору. Роботи плануємо виконувати наступного року", — додала Галина Гладяк.

 MYL1771Новим простором задоволені мешканці району. Зокрема п. Назар Кіндра називає його улюбленим місцем відпочинку мешканців прилеглих будинків.

«Коли поїхав трамвай, сюди (до будинків на пр. Червоної Калини, 121−125) навіть сходів не було. Доводилося обходити коло, щоб пройти до своїх помешкань. Завдяки тодішній голові Сихівської адміністрації Ірині Маруняк, було проведено нараду, і зробили перші сходи. Далі був розроблений проект. Ми ходили збирали підписи мешканців, провели громадські слухання, щоб облаштувати тут сквер.

Зараз все зроблено. Зробили навіть понад норму, тобто на наші пропозиції облаштують ще додаткові перила. Тому сьогодні — це улюблене місце відпочинку мешканців", — поділився Назар Кіндра.

comments powered by HyperComments