Львівська "слуга народу" виступає проти вступу в НАТО, бо "Путін не дає"

Вівторок, 24 вересня 2019, 22:00
Ірина Верещук вважає ідеалом позаблоковий статус.
Львівська "слуга народу" виступає проти вступу в НАТО, бо "Путін не дає"

За словами Верещук, Україну не чекають в НАТО і туди швидше візьмуть Грузію.

«Ми хочемо, але нас не беруть. І ми стукаємо в закриті двері і втрачаємо репутаційно. Нам не можна йти туди, де нас не чекають», – сказала Верещук.

Причину небажання Альянсу надавати членство Україні Ірина Верещук бачить у позиції Росії.«Я далека від думки, що РФ хоча б колись нам «дозволить», якщо таке слово можна застосувати до суверенної незалежної держави, вступити до НАТО», – заявила вона.

Верещук навела приклад Фінляндії, якому, на її думку, й повинна послідувати Україна.

"Вони (Фінляндія, – ред), напевно, глибше інтегровані в НАТО, ніж деякі країни НАТО, наприклад, Угорщина чи Австрія. Але вони кажуть: ми навіть до конституції це не будемо записувати, нам не потрібні проблеми з Росією», – сказала народна депутатка.

Натомість у пресслужбі Кабінету Міністрів України заявили, що її слова були некоректно трактовані.

"Звісно, міжнародний збройний конфлікт на Сході з багатьох позицій ускладнює для України інтеграцію до НАТО. Ми також розуміємо, що встановлення миру в Україні дуже багато в чому залежить від керівництва Росії. Саме це малося на увазі.

Але так само багато залежить і від нас самих, адже Україна буде реальним кандидатом на членство в НАТО тільки за умови серйозного прогресу в реформах: успішного подолання корупції, забезпечення належного врядування, прозорості, дотримання прав людини та ґендерної рівності, реформування кримінального правосуддя, судової реформи.

Саме це мала на увазі Ірина Верещук, коли наводила приклади інших країн відносно процесу їхнього вступу до НАТО", - йдеться у повідомленні.

comments powered by HyperComments