У нардепа Козака, власника "каналів Медведчука", знайшли елітний готель у власності

П'ятниця, 6 вересня 2019, 23:05
На дружину Козака записаний елітний готель у центрі Львова.
У нардепа Козака, власника "каналів Медведчука", знайшли елітний готель у власності

Цивільна дружина соратника Віктора Медведчука, народного депутата від «Опозиційною платформи - За життя» Тараса Козака Наталя Лавренюк є власницею великої частини приміщень 4-зіркового готелю «Швейцарський» в центрі Львова і його торгової марки.

Про це "ОЛІГАРХ" дізнався з розслідування програми «Схеми: корупція в деталях».

Згідно з українським реєстром прав на нерухоме майно, Наталії Лавренюк належить 381 квадратний метр нежитлових приміщень і 10 квартир за адресою Князя Романа, 22 у Львові.

Тут розташований готель «Швейцарський». Він об'єднує дві будівлі: Князя Романа, 22 і 20, де розміщуються вхід і рецепція.

Загалом Наталії Лавренюк належать 1244 квадратних метра цього готельного комплексу, підрахували журналісти.

Крім того, торгова марка «Готель Швейцарський» з 25 квітня 2008 зареєстрована саме на бізнес-партнерку сім'ї Медведчука. У липні 2017 термін дії свідоцтва був продовжений ще на 10 років - до 9 липня 2027-го.

Раніше «Схеми» встановили, що народний депутат і соратник Віктора Медведчука Тарас Козак не вносить в майнову декларацію дані про цивільну дружину Лавренюк, на яку оформлена численна нерухомість в Україні і частка в нафтовому бізнесі в Росії подружжя Марченко-Медведчука.

Крім готелю, «Схеми» знайшли у Наталії Лавренюк ще 12 квартир в Києві, і 10 земельних ділянок в Київській області - в селі Осещина Вишгородського району і селі Тарасівка, де працівники завершують будувати будинок і майже побудований будинок в лісі.

Наталя Лавренюк має 25-відсоткову частку в компанії «НЗНП Трейд», яка бурить нафтові свердловини в Ханти-Мансійському автономному окрузі Росії. Дані про це містяться в реєстрі юридичних осіб Росії.

Дружина народного депутата від «Опозиційною платформи - За життя» Віктора Медведчука Оксана Марченко контролює в цій компанії 61%. Це - частка кіпрської компанії Ventolor Holding LTD, якій одноосібно володіє українська телеведуча через фірму TUMILLON INVESTMENTS LTD.

За даними «Схем», Наталя Лавренюк - постійна супутниця народного депутата Тараса Козака в закордонних відрядженнях щонайменше з 2005 року. Вони разом подорожували в Росію і Європу: літаками, автобусами і машинами. Спільних перельотів протягом 10 років журналісти нарахували більше ста - це Париж, Ніцца, Флоренція, Рим, Лондон, Цюріх, різні курортні острови.

Крім того, партнерка сім'ї Медведчука в Росії Лавренюк виявилася матір'ю дитини Тараса Козака, що підтвердив він сам.

Приховування відомостей про особу, з якою декларант знаходиться у фактичних шлюбних відносинах, і недекларування оформленого на неї майна і бізнесу - це злочин, кажуть антикорупційні юристи.

Наталя Лавренюк не відповіла на запитання журналістів в месенджері. Її телефон був також вимкнений. У свою чергу нардеп Тарас Козак у відповідь запитав: «А що - це заборонено? (Спільно літати - прим. Ред.) ». І зазначив: «У нас є спільна дитина».

На уточнення «Схем», чому згадок про неї немає в декларації, парламентарій попросив надіслати йому письмові запитання. Втім, до ефіру на них так і не відповів.

comments powered by HyperComments