Львів’янина на кордоні з Кримом затримала ФСБ та намагалася завербувати

Вівторок, 3 вересня 2019, 14:53
Подія трапилася на КПП «Джанкой».
Львів’янина на кордоні з Кримом затримала ФСБ та намагалася завербувати

Чоловіка затримали працівники ФСБ РФ, та протягом чотирьох годин за допомогою психологічного та фізичного тиску намагалися змусити до співпраці, а також отримати інформацію щодо зв’язків серед військових та працівників держорганів, зокрема.ю у питаннях дислокації українських військ.

Після відмови на співпрацю, чоловіка змусили підписати незрозумілий йому документ та конфіскували автомобіль з усією документацією та готівку на суму 2000 євро.

Служба безпеки України застерігає, що в зоні ризику та підвищеної уваги спецслужб РФ перебуває широкий спектр наших співвітчизників – від військовослужбовців, представників правоохоронних органів, учасників АТО (ООС), представників патріотичних організацій, до пересічних громадян України, які виїжджають до РФ чи тимчасово окупованих територій для працевлаштування, з туристичною метою, відвідування родичів тощо.

Також Служба безпеки України нагадує, що відповідно до положень ч.2 ст. 111(державна зрада) Кримінального кодексу України звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації чи їх представників ніяких дій не вчиняв і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними і отримане завдання.

 

 

comments powered by HyperComments