3 2 липня до 11 серпня триватиме виставка Мар‘яна Пирога «Нетлінні мощі ботанічних святих»

Вівторок, 2 липня 2019, 14:47
Це друга частина документального проекту-кодексу Мар’яна Пирога «Сакральний гербарій».
3 2 липня до 11 серпня триватиме виставка Мар‘яна Пирога «Нетлінні мощі ботанічних святих»

Виставка представляє собою дослідження духовного виміру ботанічного світу, сторінки з енциклопедії священних таїнств рослин, вікно в архаїчну космогонію, в якій немає залежності святого від людини… Зворотня путь до стану Празернини, містичний хід подій у царстві флори.
Якщо експозиційний простір першої частини символізував собою передпокій прахраму де зберігаються сторінки кодексу Хронік Ботанічних Святих, то друга частина переносить нас у підземний храм,де зберігаються нетлінні мощі.
Тож у крипті будуть виставлені саркофаги, раки, менси, а також скляні ковчеги, в яких зберігаються мощі, починаючи від Святої зернинки аж до Святої гілочки, адже світ рослин у розмірах своїх сягає неабиякого різноманіття. І аби глибше пізнати нетлінну красу ботанічного мікросвіту, Вам допомагатимуть оптичні елементи, як алюзія близького контакту з незримим.
Завершує метафоричний архітектурний комплекс Сакрального Гербарію «Дзвіниця», яку символізує звукова частина проекту – «Співи і Казання Ботанічних Сьятих», презентація якої відбуватиметься на відкритті і стане звуковим супроводом на весь час експонування.

comments powered by HyperComments