Китайці готові заплатити за модернізацію заводів «Укрспирту» на Львівщині

Четвер, 22 серпня 2019, 13:57
Йдеться про суму в 150 000 000 доларів.
Китайці готові заплатити за модернізацію заводів «Укрспирту» на Львівщині

ДП "Укрспирт" планує укласти договір із китайською компанією China North Vehicle Corporation (Norinco) із модернізації виробництва на Сторонибабському та Вузлівському місцях проведення діяльності (МПД, обидва - Львівської обл.).

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Виходимо на фінішну пряму щодо укладення інвестиційного договору з китайською компанією China North Vehicle Corporation (Norinco)", - уточнили в "Укрспирті".

У ДП зазначили, що фахівці "Укрспирту" і китайської компанії провели повний технічний аудит двох МПД, сформували пропозиції щодо встановлення обладнання з виробництва нових видів продукції. Зокрема, на цих майданчиках планується виготовляти високопротеїнові кормові добавки та діоксид вуглецю харчового рівня очищення.

Обсяг інвестицій у разі укладення угоди досягне 150 млн грн.

За інформацією "Укрспирту" підписання меморандуму про співпрацю між держкорпорацією, Державною інноваційною фінансово-кредитною установою та китайською Norinco у сфері модернізації виробничих майданчиків підприємства відбулося ще у вересні 2018 року.

Як повідомлялося, в березні 2019 року "Укрспирт" погодив із Міністерством аграрної політики та продовольства стратегічний план на 2019-2023 рр., який передбачає інвестиції на цей період у розмірі 1,53 млрд грн, зокрема 311 млн грн інвестицій у поточному році.

"Укрспирт" - великий виробник спирту і спиртовмісної продукції в Україні. ДП перебуває в управлінні Міністерства аграрної політики та продовольства. Загальна виробнича потужність ДП - понад 36 млн дал на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

Компанія Norinco спеціалізується на комплексних інженерно-технічних рішеннях для машинобудування та переробної галузі.

comments powered by HyperComments