У Львові пройшла лекція Олександра Алфьорова

Субота, 6 липня 2019, 12:48
Лекція була присвячена культу воїна.
У Львові пройшла лекція Олександра Алфьорова

У Львові відбулась потужна лекція відомого історика та речника Національного Корпусу Oleksandr Alfyorov, присвячена культу воїна.
Науковець розкрив особливості формування унікальної мілітарної традиції в культурі нашої Нації.
За допомогою маловідомих фактів він доступно пояснив сутність культу воїна-звіра, яким пронизана українська історія. Зокрема, було проаналізовано природу подвійних імен поміж українців.

▪️Олександр Алфьоров наголосив, що унікальні географічні та історичні умови спричинили формування особливого воїнського менталітету серед українців.
На теренах нашої Батьківщини століттями існувала потужна мілітарна індустрія. За своїми воїнськими якостями українці не знали рівних. Саме тому по допомогу до запорозьких козаків зверталась могутня Священна Римська імперія, а Папа Римський в 1683 р. наголошував на важливості їхньої участі в боротьбі проти османського натиску.
Навіть в чужинських арміях українці вирізнялися особливою схильністю до військового мистецтва.

▪️Сучасні українці успадкували воїнський менталітет предків. У наших жилах тече кров Героїв, яких поважали за їхню силу по всій Європі. Саме цей нестримний дух предків-борців підняв українців на барикади Майдану, а згодом повів тисячі добровольців на східний фронт. Це справжній феномен європейського значення.
Багатостолітня мілітарна традиція не згасла, а продовжує своє існування.

comments powered by HyperComments