Андрій Білецький : Замість парадів у стилі Росії влада має зайнятись зміцненням армії

Субота, 10 серпня 2019, 12:30
▫️Перший командир "Азову", народний депутат та кандидат від об'єднаних націоналістів ВО "Свобода" Андрій Білецький вважає раціональним рішення президента Зеленського про скасування військового параду до Дня Незалежності.
Андрій Білецький : Замість парадів у стилі Росії влада має зайнятись зміцненням армії

 

▶️ Про це він сказав в ефірі програми "Важlive" на телеканалі "НАШ": https://youtu.be/9uUC8hdtzM0

▫️«Рішення абсолютно раціональне. Я п’ять років виступав проти військових парадів. Війська до параду готуються від 2 до 3 місяців. Тобто четверту частину року військовослужбовець займається не бойовою підготовкою, а «шагістикою». Це нормально для Китайської Народної Республіки, де чисельність армії 1 млн 800 тисяч осіб, але ненормально для України», – сказав він.

▫️Він нагадав події кінця 2016 року, коли для проведення церемонії нагородження за участі Порошенка військових тримали на морозі, а потім залишили зустрічати Новий рік на маріупольському аеродромі.

▫️«Приїхав Порошенко, провели дуже симпатичний парад, навіть Маккейна запросили, а потім людей, як скот, закрили в холодному ангарі, і вони всю ніч з 31 грудня по 1 січня там просиділи. Така честь нікому з військових не потрібна», - зауважив політик.

▫️За словами Білецького (https://t.me/BiletskyAndriy), влада має в першу чергу подбати про якісну бойову підготовку та екіпірування для своїх солдатів, а не влаштовувати показушні паради на зразок тих, які проводять у Кремлі.

▫️«Ми проводимо парад в стилі Росії. Подивіться на американський парад. Якщо б парад виглядав як коробка від десантників, коробка від морпіхів і так далі, це було б прекрасно, але ми проганяємо величезну кількість техніки, якої, ви чудово знаєте, не вистачає на фронті. Це смішно. Закінчимо війну – проведемо парад", - підсумував він.

▶️ Дивитись відео: https://youtu.be/9uUC8hdtzM0

comments powered by HyperComments