Лікаря, якого звинувачують у смерті дитини, поновили на роботі

Понеділок, 15 липня 2019, 21:29
У Жидачеві на Львівщині лікар-хірург Юрій Михайлюк, якого підозрюють у смерті 12-річного хлопчика Романа Кулака, повернувся на роботу.
Лікаря, якого звинувачують у смерті дитини, поновили на роботі

 Про це розповів батько дитини Володимир Кулак, повідомляє Zaxіd.net

Нагадаємо, 28 грудня 2018 року двом лікарям Жидачівської ЦРЛ – Юрію Михайлюку та Ганні Чущак – було вручено підозру у кримінальному провадженні щодо смерті дитини. Суд обрав підозрюваним міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Лікарка Ганна Чушак була пенсійного віку, її звільнили 17 cічня 2018 року «за порушення в наданні медичної допомоги хворому». Хірурга Юрія Михайлюка було відсторонено від виконання обов'язків терміном на два місяці (від дати вручення підозри) у січні 2019 року за рішенням Галицького районного суду Львова. Своє відсторонення він оскаржував в апеляції, однак згодом Галицький районний суд повторно відсторонив його від роботи.

«У лютому справа була передана на розгляд у Жидачівський районний суд. Слухання справи було призначено на 28 березня цього року. Перше засідання не відбулося через неявку адвокатів хірурга. Засідання перенесли на 4 квітня, однак і в цей день воно не відбулося з аналогічних причин. 14 травня вже відбулося засідання суду, на якому хірурга знову відсторонили на два місяці від виконання обов’язків. З 14 травня до 14 липня він був відсторонений», - повідомив Володимир Кулак.

Водночас, за даними батька, хірург був відсторонений від роботи лише «на папері». «А фактично вони сміялися з мене, бо він пішов у відпустку і отримував зарплату. Коли відпустка закінчилася, він почав брати собі лікарняні», - розповів Володимир Кулак.

З його слів, сьогодні, 15 липня, підозрюваний у смерті дитини лікар вийшов на роботу. Така ситуація склалася, зокрема, й через те, що у Жидачівському районному суді лише одна суддя, яка і розглядала справу про смерть дитини і каденція цієї судді ось-ось закінчуються.

«У Жидачівському суді лише одна суддя. Вона була відряджена з Донецької області на один рік у суд в Жидачів. 18 липня у неї закінчується термін відрядження, вона повертається назад. У Жидачеві судді не буде. Справа знову «зависає». Я раніше звертався, щоб апеляційний суд скерував на рогляд в інший суд, однак безуспішно», - розповів Володимир Кулак.

У реєстратурі поліклініки Жидачівської ЦРЛ журналістам підтвердили, що лікар Юрій Михайлюк сьогодні, 15 липня, вийшов на роботу. «Він сьогодні перший день на роботі після відпустки», - повідомили в реєстратурі.

Як повідомлялося, 12-річний Роман Кулак помер 27 червня 2017 року. Йому не змогли правильно поставити діагноз у Жидачівській районній лікарні.

У грудні 2017 року клінічно-експертна комісія МОЗ підтвердила, що саме непрофесійні дії медиків спричинили смерть 12-річного Романа Кулака в Жидачівській районній лікарні. Медики у районі діагностували отруєння і тепловий удар, а насправді у хлопчика був заворот кишківника і натомість лікарі у Львові не встигли його врятувати.

Слідство у справі смерті 12-річного жителя Тернопільської області Романа Кулака тривало понад півтора року, але лише у грудні 2018 року лікарям Юрію Михайлюку і Ганні Чущак оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків медиком). Якщо вину хірурга Юрія Михайлюка та чергової лікарки Ганни Чущак доведуть, їм може загрожувати до п'яти років ув'язнення.

 

comments powered by HyperComments