І при чому тут Порошенко?: Зеленський пообіцяв розслідування сміттєвої блокади Львова

Субота, 6 липня 2019, 18:54
Ним займеться СБУ.
І при чому тут Порошенко?: Зеленський пообіцяв розслідування сміттєвої блокади Львова

Служба безпеки України має розслідувати обставини "сміттєвої блокади" Львова і притягнути до відповідальності безпосередніх виконавців цих дій.

Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Богдан під час перебування у Львові, передає кореспондент УНН.

"Усі заяви, які озвучив пан Садовий, можна вважати заявою про злочин, - це екологічна безпека держави, це безпека цілого міста. Таку заяву про злочин потрібно внести в Єдиний державний реєстр, і, я думаю, що Служба безпеки має обов’язок ефективно розслідувати, хто давав команду, кому давали команду, як виконували, як блокували, які підрозділи були задіяні. Відповідних посадових осіб, якщо це було порушення трудової дисципліни, на підставі цих даних звільнити, а хто безпосередньо незаконні вказівки виконував, їх треба притягнути до відповідальності", - зазначив він у відповідь на заяву мера Львова Андрія Садового щодо наявності доказів блокування певними посадовими особами вивезення сміття з міста.

При цьому Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче почути прізвища людей, які сприяли тискові на виконавчу владу з метою створення сміттєвої блокади, а також імена причетних до підпалу Грибовицького полігону.

comments powered by HyperComments