Погоджено проект реконструкції вулиці Шевченка

Неділя, 7 липня 2019, 17:47
Основні роботи припадають на 2020 рік.
Погоджено проект реконструкції вулиці Шевченка

"За проектом, тротуари з обох боків мають бути шириною не менше 2,25 м, велодоріжка вздовж всієї вулиці має частково переходити у велосмугу у напрямку центру на спуску, висота платформ спільних для автобусів і трамваїв зупинок не має перевищувати 25 см. Їх обладнають електронними табло для інформування про час прибуття транспорту.

Згідно плану реконструкції, кількість смуг руху на вул. Шевченка буде змінюватись на різних ділянках. Так, від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого їх буде дві; від вул. Ярослава Мудрого до вул. Єврошенка – три, з яких одна буде для громадського транспорту у напрямку центру. На ділянці від вул. В. Єрошенка до вул. Залізничної буде чотири смуги руху, дві з яких виключно для громадського транспорту в обидві сторони.

Дорогу на вул. Шевченка замостять бруківкою від вул. Єрошенка до центру, а вище вул. Єрошенка облаштують асфальтобетонне покриття. Водночас паркомісця будуть замощені грубоколотим каменем або бруківкою.

Нагадаємо, розпочати роботи на вулиці Шевченка планують ще цього року. У Бюджеті розвитку на 2019 рік на ці роботи заклали 20 млн гривень. Проект розробили у 2013 році. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект». Частково кошти на ці роботи виділив ЄІБ", - каже Ігор Зінкевич.

 

comments powered by HyperComments