Львівський депутат пообіцяв боротися за трамвай на Левандівку

Середа, 3 липня 2019, 20:56
Мова йде про Валерія Веремчука.
Львівський депутат пообіцяв боротися за трамвай на Левандівку

Керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді підтримує ідею продовження трамвайного маршруту №4 Сихів-Залізничний вокзал до Левандівки. Водночас наголошує на необхідності розробити державну програму розвитку громадського транспорту – з акцентом на розширенні трамвайних і тролейбусних мереж у містах, підтримки українського виробника транспорту.

«Навіть при наявності власного авта і я, і мої рідні часто їздимо трамваями. Бо зручно, швидко, екологічно.  Переконаний, що кожен район Львова має мати «свій трамвай». Сьогодні сихівський, до прикладу, курсує вже не лише до центру, а й на Залізничний вокзал. А зараз на сайті міськради зʼявилася петиція з пропозицією продовжити його до Левандівки. Повністю «за» таку ідею», – написав Веремчук на своїй сторінці у Фейсбук.

Водночас, він нагадав, як будівництво колії на Сихів перетворилося на дорогий «довгобуд». Серед причин – масштабність і вартість проекту.

«Саме тому я пропоную створити державну програму розвитку громадського транспорту в Україні. Вона має передбачати стратегію збільшення в українських містах електротранспорту, фінансову підтримку містам при реалізації таких проектів – як розширення чи модернізація трамвайних, тролейбусних мереж. І «трамвай на Левандівку» – це те, чого я добиватимуся», – говорить Веремчук.

Також, на його переконання, важливою частиною такої програми має стати підтримка українського виробника.

«Мене часто запитують, чому торік Львів, замість рідних і гарних «Електронів», придбав вживані  трамваї з Берліна. Причина одна – ціна питання. Саме тому я наполягатиму, щоб наші виробники транспорту отримували пільги від держави, могли продавати свої трамваї/автобуси/тролейбуси по доступних для українських міст цінах, щоб наші громадяни могли їздити як люди», – наголосив Веремчук.

comments powered by HyperComments