Андрій Білецький про люстрацію, Порошенка та КСУ

Середа, 15 травня 2019, 23:52
Лідер НК вважає Порошенка причетним до планомірного знищення люстраційного закону.
Андрій Білецький про люстрацію, Порошенка та КСУ

Розгляд закону "Про люстрацію" знову відкладено. Конституційний Суд вдруге за місяць анонсує свій вердикт очищенню влади і в останню хвилину скасовує. Суд, нагадаю, перебуває під контролем чинного Президента. Цинізм ситуації в тому, що пікетувати суд вийшли порохоботи, чий шеф планомірно вихолощував закон і виводив з-під нього своїх людей – показовим є приклад генерал-майора міліції Олександра Терещука, який служив Януковичу в розпал Майдану, а Порошенком був виведений з-під люстрації через фальшиву довідку про участь в АТО. Перед виборами міліцейський генерал був назначений головою Київської області, забезпечувати результати Порошенка. Забезпечити вау-ефект на виборах у нього не вийшло, але переконати гаранта, що без нього було б ще гірше – вийшло. Тому Петро Олексійович віддячив "міцному господарнику" Орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Кадри Януковича працювали і прямо в адміністрації Президента. І в прокуратурі – син голови СБУ Василя Грицака, наприклад, був виведений з-під люстрації навіть без фальшивих довідок, простим поясненням, що нічого поганого за Януковича не робив і просто виконував накази. Недолюстровані кадри лишилися в РНБО, МВС, ДФС, судах, прокуратурі, державних службах. Уже не кажучи про армію. Особливо цінні для режиму кадри були захищені особистими указами Порошенка.

Тому протест порохоботів проти можливого скасування люстрації – це як бджоли проти меду. Абсурд. Якщо ж говорити про люстрацію, то нормальній владі не потрібні такі закони – вона б засудила діячів Януковича в рамках чинного законодавства за реальні злочини. І тим більше не призначала б їх знову на посади. Але такі закони потрібні для злодійкуватих шулерських режимів, яких неможливо обмежити якось по-іншому. Ми будемо не просто захищати люстрацію, але й вимагати розширення рамок дії закону: прийшов час обмежувати на високих посадах не тільки людей Януковича. Настає час вимести з вищих ешелонів влади і кадри Порошенка. Тим більше, що нерідко це одні й ті самі кадри.

comments powered by HyperComments