Національний Корпус проти реваншу у Харкові: активісти принесли до ХМР опудало Жукова

Середа, 15 травня 2019, 20:42
Опудало Жукова принесли активісти до будівлі Харківської міськради в рамках акції проти перейменування проспекту Григоренка на проспект маршала Жукова.
Національний Корпус проти реваншу у Харкові: активісти принесли до ХМР опудало Жукова

Про це кореспонденту Укрінформу розповів лідер громадської організації "Національний корпус" Костянтин Немічев.

"В акції брали участь два десятка наших активістів. Вони виготовили і принесли до будівлі міськради опудало - символічну фігуру Жукова, встановили її у будівлі і облили червоною фарбою, що означає криваві діяння маршала, якому не було шкода солдатів", - розповів Немічев.

Також активісти зробили на асфальті напис: "Нацкорпус попереджає", обклеїли двері міськради листівками з інформацією про провальні військові операції під керівництвом маршала. "За спогадами учасників війни відомо, що Жуков сказав щодо безглуздої загибелі бійців, яких він використовував як гарматне м'ясо, мовляв, "баби інших народять", - пояснив Немічев.

За його словами, з міськради до них ніхто не вийшов.

Як повідомляв раніше Укринформ, 9 травня харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що готовий задовольнити петиції харків'ян про знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи і повернення нинішньому проспекту Григоренка імені маршала Жукова.

14 травня міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища рекомендувала винести петицію про повернення імені маршала Жукова проспекту, який після декомунізації був названий на честь Григоренка, на розгляд сесії Харківської міської ради, а також підготувати пропозицію про перейменування в пам'ять Петра Григоренка іншої вулиці.

 

comments powered by HyperComments