У Львові пропонують план для порятунку вулиці Торф’яної від потопів

Понеділок, 24 червня 2019, 00:57
Для цього пропонується створити у парку 700-річчя Львова водойму.
У Львові пропонують план для порятунку вулиці Торф’яної від потопів

"Ні для кого не секрет, що вже декілька років поспіль після негоди Львів перетворюється на суцільні дощові ріки. І це насправді доволі глобальна проблема, адже в такі моменти пливе усе.

Однією з вулиць, яка потерпає від постійних, сильних затоплень, є вул. Торф’яна (район Чорновола). Для мене насправді це болюче питання, адже це район, у якому я проживаю і знаю, як важко боротися з негодою місцевим мешканцям. Слід зазначити, що на Торфяній також проживає чимало незрячих людей, а для них це взагалі катастрофа.

Перш за все потрібно розробити найбільш оптимальну концепцію, яка буде ефективною та усуне проблему. Варіантів декілька, один з них це звісно побудова нового колектора, що займе в свою чергу чимало часу та витрат.

Ще один з варіантів, який ініціював я і вважаю доволі доречним та намагатимусь реалізувати. Враховуючи, що поруч знаходиться парк 700-річчя, у якому відпочиває чимало місцевих мешканців і львів`ян загалом, і звісно за умови, що технічно проектанти затвердять можливість втілення у реальність- це «відсічення» від існуючого колектора дощівок (розмежування каналізаційних стоків та дощової води) та створення у парку водоймища, у яке власне потраплятиме уся дощова вода. Звісно це було б чудово, адже таке розроблене технічно рішення могло б не лише врятувати озера, які просто пропадають у Львові, до прикладу озеро на вулиці П.Панча, але б і дало змогу розвантажити існуючий колектор, позбавити проблеми затоплення і тим самим створити нові, гарні громадські простори для відпочинку львів`ян!

Моя ідея взята за основу шляху подолання цієї проблеми на вулиці Торфяній та у Львові загалом і сьогодні під час обговорення ми прийняли рішення створити робочу групу задля розроблення детальної концепції та створення ухвали на сесію ЛМР про розмежування каналізаційної та дощової води.

Надіюся на плідну співпрацю з проектантами та позитивне рішення", - каже Ігор Зінкевич.

 

comments powered by HyperComments