У Львові за рік канапка з салом подорожчала на 17%
Одна порція страви зросла в ціні з 4,88 грн до 5,7 грн.
Для приготування п’яти бутербродів аналітики асоціації взяли 200 г сала, 20 г часнику, 200 г чорного хліба.
«У травні 2018 р. 200 г сала ми купували в середньому у великих торговельних мережах за 20 грн, а на початку травня 2019 р. вже за 23 грн. Подорожчання за рік склало 15%. У 2018 р. 20 г часнику коштували 1,1 грн, а в 2019 р. — 1,6 грн. Ціна зросла на 45%. Чорний хліб «Український» 200 г у 2018 р. коштував 3,3 грн, а в 2019 р. — 3,9 грн. Ціна зросла на 18%», — зазначив Олексій Дорошенко.
Він також додав, що у сусідньої Польщі такий набір страв за ціною буде виглядати так:
сало, 200 г — 20,4 грн проти 23 грн в Україні;
часник, 20 г — 0,82 грн проти 1,6 грн у нас;
чорний хліб, 200 г — 8,8 грн проти 3,9 грн в українських торгівельних мережах.