Аваков відмовився віддати УГКЦ монастир в центрі Львова

Субота, 15 червня 2019, 23:11
Про це повідомили у ЛМР.
Аваков відмовився віддати УГКЦ монастир в центрі Львова

Монастир з церквою Климентія Шептицького, що на вулиці Кривоноса, 1 (біля Універститету МВС) міністр МВС Арсен Аваков відмовився передати громаді УГКЦ.

 «У центральній частині Львова, на вул. Кривоноса, 1, знаходиться унікальна пам’ятка сакральної архітектури ХVІІ століття – монастирський комплекс з Храмом священомученика Климентія Шептицького Української греко-католицької церкви… На території, прилеглій до монастирського комплексу, розробляється концепція створення історико-культурного музею, присвяченого Революції Гідності. Окрім цього, зараз ведуться активні роботи з будівництва Меморіалу Небесній Сотні, який планують відкрити у серпні 2019 року», – йдеться у повідомленні.

«Львівська міська рада готова запропонувати Львівському державному університету внутрішніх справ МВС України навзамін земельні ділянки на вул. Під Голоском та в районі вул. Миколайчука, передбачених містобудівною документацією для будівництва»,  – йдеться в останньому листі до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Однак у Авакова пропозицію відхилили.

«Міністерство внутрішніх справ України надіслало відповідь що «будівлі, приміщення та прилегла територія, що розташована за адресою: вул. Кривоноса, 1, м. Львів, становлять невід’ємну частину ліцензійних вимог провадження освітньої діяльності Львівським державним університетом внутрішніх справ». Тому пропозиції щодо передачі приміщень не підтримує», – йдеться у повідомленні ЛМР.

comments powered by HyperComments