Керівники департаментів ЛМР декларують в 4-5 разів вищі зарплати, ніж прописано в штаті

Середа, 12 червня 2019, 14:26
Так скільки ж заробляють міські райці?
Керівники департаментів ЛМР декларують в 4-5 разів вищі зарплати, ніж прописано в штаті

Середня заробітна плата чиновника ЛМР складає близько 6000 гривень на місяць. В той же час, згідно декларацій керівників департаментів, їхні заробітні плати складають по 50 000+ гривень на місяць. Звідки береться різниця?

 “Заробітна плата працівників департаменту складається з посадового окладу, який затверджений штатним розписом. Як правило, ми його робимо на початок року, однак ще бувають зміни до штату на основі постанови Кабміну «Про підвищення окладів посадовим особам місцевого самоврядування»”, – пояснює бухгалтер ЛМР, Лілія Качмарик.

“У нас є управління зовнішньоекономічних відносин, де люди володіють не менш як двома іноземними мовами. Це дає надбавку за знання і використання в роботі іноземної мови. Також в нас є заохочувальна щомісячна премія. Вона нараховується на оклад і виплачується із заробітною платою”, – зазначила Лілія Качмарик.

 

Ідентична ситуація є і з головами РА. Вони при середній зарплаті у ті ж 6000 гривень на місяць отримують за рік по 350-500 000 гривень. Через такі дивні нестиковки депутати ЛМР надіслали запит у НАЗК.

Додамо також, що премії працівникам ЛМР видає особисто Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments