Львівські депутати вимагають у Садового готовності до вивозу сміття з 1 липня

Субота, 8 червня 2019, 08:12
Про це заявив Валерій Веремчук.
Львівські депутати вимагають у Садового готовності до вивозу сміття з 1 липня

На сесії міської ради керівник фракції «Народний контроль» у ЛМР Валерій Веремчук закликав Андрія Садового надати повну інформацію про готовність Львова з 1 липня самостійно вивозити сміття.

«Через 25 днів до виконавчих органів Львова повертаються повноваження з управління твердими побутовими відходами. З 1 липня місто саме дбатиме про чистоту на своїх вулицях. Тому я хочу чітко почути відповідь на питання: чи пророблена робота з перевізниками, чи переукладені договори з полігонами, які зараз приймають львівське сміття. А таких, наскільки мені відомо, двадцять. Львів՚яни вже в перші дні липня повинні бачити чисті вулиці, а не чути політичні заяви про блокаду», - заявив Веремчук.

За його словами, ще з осені він та фракція «Народний контроль» вимагають чіткого плану та налагодження необхідної процедури, щоб мати впевненість, що місто не стане заручником політичних заяв. Вивезення сміття – це господарське питання, в якому не має бути політики. «Вибори виборами, але міський голова і виконавчі органи досі відповідальні за все, що відбувається у місті, за комфорт львів՚ян. По-господарськи, без політики», - наголосив Веремчук.

На його переконання, забезпечення вже зараз всієї відкритої інформації, логістики, угод з полігонами та виконавцями в кожному районі унеможливлять політичні спекуляції і дозволять мати порядок і чисте комфортне місто.

Також, на думку Веремчука, варто проводити інформаційну роботу стосовно сортування сміття та еко-пам’яток, зокрема в парках та скверах міста. Одна з таких зустрічей пройшла днями в медіатеці Рясного, де разом з дітьми було виготовлено першу еко-пам’ятку для скверу «Кам’янка» на вул.Ожиновій площею 0,7 га, з ініціативою відновлення якого виступила свого часу депутат «Народного Контролю» Ірина Оршак.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments