Національний Корпус Львівщини про події у ЛМР

Середа, 29 травня 2019, 22:54
Активісти звинувачують мера та муніципалів у порушенні конституційних прав громадян.
Національний Корпус Львівщини про події у ЛМР

"Сьогодні вперше за 4 роки львів'яни отримали змогу безперешкодно зайти до Львівської міської ради. 
Національний Корпус разом із низкою громадських об'єднань розблокував двері адмінбудівлі. В низці ЗМІ, зокрема медіа Андрія Садового, цю подію назвали "захопленням міської ради невідомими". 
Такі інтерпретації не мають нічого спільного з дійсністю.

Національний Корпус послідовно бореться за вільний доступ львів'ян до будівель громадського простору міста. Це наша принципова позиція.
Кілька років тому львівські депутати ухвалили незаконне рішення про обмеження доступу громади до міської ради. Можновладці відверто зневажили львів'ян через свій страх перед суспільним невдоволенням.
Зауважимо, що ще у 2017 році суд визнав постанову міської ради неправомірною. Однак, можновладці далі продовжували нехтувати конституційними правами львів'ян.

Сьогодні Національний Корпус та дружні організації вже третій день пікетують міську раду. 
Щоб донести наші вимоги до чільних можновладців Львова ми вирушили на апаратну нараду. Але з незрозумілих причин бандформування Садового під назвою "муніципальна варта" заблокувала двері до приміщення міської ради. Для реалізації конституційного права на вхід до будівель громадської власності нам довелось прориватися через заслони приватної армії мера.

В підсумку активісти зайшли всередину будівлі міської ради. Ми не порушували жодних законів, а навпаки домагалися реалізації конституційних прав та виконання судового рішення.
Львівська міська рада є власністю громади міста. Ніхто з можновладців через свою боягузливість не має права зневажати львів'ян, обмежуючи їм доступ до органів самоврядування.", - написано у дописі на сторінці НК Львівщини.

comments powered by HyperComments