Льві`яни добилися свого: хмарочосу на території церкви на Сихові не буде

Четвер, 30 травня 2019, 11:31
Інвестор відмовився від проекту.
Льві`яни добилися свого: хмарочосу на території церкви на Сихові не буде

«Ми відстоюємо правду і наше право жити комфортно і безпечно. Не дамо забрати наші прибудинкові території та розсипатись нашим будинкам, бо хтось хоче набити кишеню! Ми організувалися в ініціативну групу, проробили вже дуже багато роботи. Писали різні заяви і подавали їх у міську раду, зустрічалися з посадовцями, активно писали про нашу проблему у соцмережах. І ганьба тим, хто сидить в міській раді та в Сихівській адміністрації і потурає таким злочинним діям. Тому ми, прості люди, маємо оббивати пороги й доказувати свою правоту», – підкреслила Галина Дутко, предстанвик громади.

«Після служби я неодноразово розповідав людям про цей проект, вони його одобрили, казали, що це – гарна ідея. У тому приміщенні були б дитячі гуртки, катехитична школа, був запланований великий актовий зал», – пояснив Роман Стефанів, настоятель церкви, біля якої мав постати новобуд. 

«Інвестор, який був зацікавлений у будівництві, вже пішов. Він не хоче більше з цим мати справу. Містобудівні умови та обмеження нам повернули і пояснили, що треба врегулювати конфлікт, який виник із мешканцями. Але цей конфлікт є видуманий… У нас були раніше три проекти катехитичної школи, два із них – інвестиційні. Вони мали і по 6, і по 9 поверхів, ніхто не протестував. Просто у міській раді їх не погодили. А зараз ніби є якийсь конфлікт. Він штучно створений. Але тепер нічого вже не буде, інвестор пішов», – заявив Роман Стефанів.

"Оскільки у нашому районі стає все більше новобудов, а інфраструктура є не надто розвиненою, ми вирішили ініціювати створення спортивного майданчика для дітей та дорослих. Цей майданчик пропонується створити на тій ділянці Міноборони, де зараз вже стоїть паркан. «За» таке рішення проголосувала 91 людина», – додала Галина Дутко.

comments powered by HyperComments