Інтерв`ю з Начальником Штабу Національного Корпусу Львівщини щодо подій у ЛМР

Неділя, 26 травня 2019, 21:24
Святослав Сірий - про муніципалів, депутатів, Садового та землю для атовців.
Інтерв`ю з Начальником Штабу Національного Корпусу Львівщини щодо подій у ЛМР

- Який епізод з «діянь» муніципалів став каталізатором протесту?

- Так звані «муніципали» регулярно порушують законодавство. Замість того, щоб дбати про інтереси мешканців міста, вони систематично перевищують повноваження.  Львів’яни регулярно потерпають від їхнього свавілля. Найбільш кричущим епізодом їхньої діяльності стало побиття воїнів АТО, які заступилися за бабусь на ринку.

- Чи були раніше скеровані якісь запити чи заяви стосовно проблеми муніципалів?

- Безперечно. Ця історія тягнеться уже доволі давно.

- Як взагалі розцінюєте муніципалів? Як особисту армію мера чи ,може, інакше?

- На сьогодні це формування, яке вірно служить Андрію Садовому й систематично нехтує правами львів’ян. Їхня користь для міста мінімальна. Натомість вони обходяться бюджету Львова вкрай недешево. Тому це приватна армія міського голова, свого роду тітушки в формі, які утримуються коштом громади.

- Як прокоментуєте історію з Багрієм та 10 сотками землі?

Епізод з Багрієм яскраво відображає сутність міської влади. Свого часу ЛМР під різними приводами відмовляла учасникам бойових дій у наданні земельних ділянок. Натомість, тут депутати збираються буквально подарувати невідомому персонажу 10 соток землі біля центральної частини Львова. Вартість «подарунку» не менша 100 тисяч.  Ми бачимо в цій ситуації відвертий дерибан, свідомий глум над львів’янами. Очевидно, що за цю оборудку відповідальні особи отримали чималу суму. Тобто ми бачимо як з одного боку міські можновладці нехтують потребами Героїв війни, а з іншого всупереч інтересам громади планують роздати ділянки в елітному районі.

- Які ще земельні оборудки останнього часу можете назвати?

- Навколо Львова роздано дуже багато землі доволі сумнівним особам та підприємствам. І потім дивним чином ті землі перекочовують на одні і ті ж фірми та прізвища. Тенденція є такою, що протягом останніх 2-3 років за сумнівних обставин роздано вже понад 500 га землі. З найяскравіших випадків можемо згадати оборудки навколо поблизу озера в Наварії минулого року, коли під виглядом учасників бойових дій ділянки отримали незрозумілі особи.

- Чи знаєте, що депутати вже побували в поліції та написали заяви?

- Було б дивно, якби не написали. Така вже природа цих людей. На відміну від депутатів ми законодавство не порушували. Тож, на моє переконання саме міські можновладці мали б стати фігурантами слідчих дій. На жаль, в наших реалій так звані «правоохоронні органи» дивляться крізь пальці на зловживання мера й депутатів більшості ЛМР.

- Що плануєте робити далі, якщо діалогу не вийде?

- Ми не збираємось за жодних обставин миритись з ганебною поведінкою міської влади. Мер та депутати зобов’язані турбуватись про розвиток міста й добробут львів’ян, а не наповнювати свої кишені дерибаном та утримувати муніципальних «тітушок». В понеділок розпочинається безстрокова акція протесту. Національний Корпус поряд з іншими громадськими організаціями планує стояти до кінця. Ми не відступимо, поки чиновники не почують голос громадського суспільства!

comments powered by HyperComments