Забудову на Горбачевського заборонили

Субота, 18 травня 2019, 22:03
Виконком ЛМР прийняв чітке рішення про заборону.
Забудову на Горбачевського заборонили

Чітка позиція міста — на вул. Горбачевського, 19 не може бути багатоповерхової забудови. Тут має бути сквер. Про це сьогодні йшлось на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Відтак сьогодні, 17 травня, виконком прийняв рішення «Про скасування наказу директора департаменту містобудування від 20.04. 2015 р № 130». Згідно з цим рішенням, будь-яке будівництво на території вул. Горбачевського, 9 буде незаконним.
Відтак члени виконавчого комітету одноголосно підтримали рішення «Про скасування наказу директора департаменту містобудування від 20.04. 2015 р № 130».

Нагадаємо, 16 квітня, у Львові відбулись збори активних мешканців вулиці Горбачевського, активістів Еко Платформи та ГО "Народна Дія Львів", " Батьківська Рада Львівщини" з представниками Львівської міськради та заступником директора Академії наук.

"Після нападів і побиття активістів ніби то власниками земельної ділянки, після наглої , зухвалої вирізки дерев, люди мобілізувались і вирішили захистити свій простір від нахаб-рейдеів.

Коротенька історія: ділянка 0,38 га є у державній власності і належить Академії Наук України, там же є будиночок, пам'ятка архітектури місцевого значення, в якій ніби академіки повинні б працювати, але очевидно працювати нікому (перевелись академіки), спритний директор здавав будівлю в оренду різним підприємцям, а ділянка використовувалась частково як стоянка для автомобілів. Коли апетити в директора виросли і збільшились, він (одноосібно) віддає ділянку в оренду ТОВ "Едбуд Львів" на 49 років спритним забудовникам за 1 грн. З умовою, що вони відреставрують приміщення. 

Забудовники швиденько підсуєтились і отримали всі необхідні дозволи на будівництво. Але проекту ніхто не бачив. Геологічних вишукувань теж, а навіщо?

Та і памятку архітектури реставрувати може тільки фірма, в якої є спеціальна ліцензія. Але хіба це цікавило пані Онищенко, коли вона давала дозвіл, та і байдуже що навколо будинки памятки, історичний ареал. Порішали, як і всі решта дозволів. Містобудівні були отртмані ще в 2016 році, так само як і дозвіл на зрізку певної кількості дерев. Але тепер прийшли з "добрим" наміром зрізати все. Бо треба збудувати багатоповерхівку з підземним паркінгом. Коли люди вийшли на захист зелених насаджень, забудовниками були спровоковані конфлікти, були неодноразові виклики правоохоронців, написано заяви", - позповідає активістка Лідія Конюх.

comments powered by HyperComments